Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost gazda primei ediții a evenimentului internațional SMART CITY Industry Awards 2016, organizat de Bucharest Business Breakfast, miercuri, 12 octombrie 2016, la CCIR Business Center.
Scopul principal al evenimentului a fost acela de a recunoaște, premia, promova și susține toate persoanele, instituțiile și companiile implicate în largul concept de SMART CITY și care vor influența pozitiv viața cetățenilor.
Categoriile galei au fost: Development, Mobility, IT&C, Energy, Water, Waste, Safe City&Citizens.
Primarul General al Capitalei: Vreau să aduc modelul vienez la București
Prezentă la eveniment, Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea a precizat: "Cred că pentru București un model de management urban performant este orașul Viena. Săptămâna viitoare începând de luni mă voi afla în vizită oficială în Austria la invitația primarului din Viena. Vreau să aduc modelul vienez la București din toate punctele de vedere și în ceea ce privește transportul, mediul, sănătate, cultura, turismul, nu în ultimul rând mediul de afaceri".
De asemenea, tot în premieră la Smart City Industry Awards Primarul General a anunțat înființarea unui departament în cadrul PMB care se va ocupa de atragerea investițiilor.
Raed Arafat: Peste 30.000 de transmisii de telemedicină din stradă se înregistrează anual în București
În intervenția sa în cadrul Galei, Secretarul de Stat, domnul Raed Arafat a arătat "Numai la nivelul Bucureștiului pe an sunt peste 30.000 de transmisii de telemedicină din stradă la dispeceratul SMURD și la UPU Floreasca, prin care se decide soarta pacienților care sunt cu infarct, să nu se piardă timpul și să ajungă cât mai repede la un centru de cateterism, sau să se ia decizii la distanță pe ce se face la fața locului până ajunge un medic sau până ce bolnavul ajunge la spital. Acest lucru se întâmplă deja de câțiva ani. Bucureștiul nu este numai conectat cu București, ci este conectat cu foarte multe alte județe printr-un alt sistem de telemedicină, prin care Spitalul Floreasca de exemplu este conectat cu spitale cum ar fi Pitești, Ploiești, Lehliu Gară. Acolo ajung pacienți și au nevoie de sprijin și de o consultanță din partea unor medici specialiști".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci