Institutul Cultural Român Budapesta, Filiala Seghedin, organizează joi, 29 iunie 2017, ora 19.00, un concert al formației JazzyBIT la grădina de vară a clubului Grand Café.
Institutul Cultural Român Budapesta, Filiala Seghedin, organizează joi, 29 iunie 2017, ora 19.00, un concert al formației JazzyBIT la grădina de vară a clubului Grand Café.
JazzyBIT este un trio timișorean ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă Premiul pentru debut în 2013 al Fundației Muzza din București, urmează peste 100 de concerte atât în țară, cât și în Ungaria (Budapest Jazz Club și A38), Austria sau Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului „Tuscia in Jazz”.
La începutul anului 2014, trupa lansează independent primul album Touch the Sky, album ce ajunge pe locul nouă în topul muzicii românești „Muzici și Faze”. În 2016 trupa revine cu al doilea album, Horizon, înregistrat la renumitul studio din Ungaria „SuperSize Recording” și publicat la casa de discuri EM Records din România. Turneul de lansare pentru Horizon ce a cuprins și unele cluburi din circuitul european, precum „Control” din București și care readuce formația la Gărâna Jazz Festival (pentru a treia oară în ultimii patru ani), culminează cu un concert pe scena grandiosului festival „Untold” din Cluj-Napoca. La sfârșitul anului 2016 JazzyBIT primește trofeul Timișoara Jazz Award pentru Grupul Anului.
Trioul este format din pianistul Teodor Pop, basistul Mihai Moldoveanu și percuționistul Szabó Csongor-Zsolt.
Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a fost admis la secția de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte „Francisc Hubic” din Oradea. În 2001 obține un certificat de acreditare în muzică cu specializarea jazz, în urma unui examen final perfect. Un an mai târziu se mută la Timișoara, unde continuă să cânte jazz și blues în mai multe proiecte muzicale. În 2004 a câștigat premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial „Iuliu Merca” din Cluj-Napoca.
Mihai Moldoveanu a început să cânte la bas în liceu și este autodidact. Cu un background rock și învățând jazz din mers, Mihai este interesat de mai multe stiluri de muzică și artă.
Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, iar în prezent este masterand la secția Percuție a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A participat și a câștigat premii la numeroase olimpiade naționale de muzică și concursuri internaționale de percuție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News