În zonele mărginaşe ale oraşelor şi satelor din America Latină s-a născut o muzică plină de pasiune, la fel de fierbinte ca sângele oamenilor de acolo. Fie că e vorba de bolero son, timba, merengue, cha-cha-cha, pasillo, musica ranchera, tango, milonga sau vals creol, fiecare melodie e încărcată de o trăire puternică, mereu dusă până la capăt, fără jumătăţi de măsură.
Sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 21:00, această muzică ne va fi adusă de formula extinsă Habanegra: Ioana Ernea – voce, Ernesto Egues – pian, Luis Angel Palomino Tuero - flaut si sax, Raubel Torres Gonzalez - chitară bas, Gilberto Acen Ortega – percuţie.
Ioana Ernea, de formaţie actriţă, face în aşa fel încât povestea fiecărei melodii devine a ei și o retrăieşte de fiecare dată, încât o trăieşti şi tu alături de ea. Puţine sunt cuvintele pentru a descrie felul în care o completează Ernesto Egues, Luis Angel, Gilberto şi Raubel, muzicieni cubanezi, cărora muzica asta le curge prin vene, dar sigur vă daţi seama că împreună vă vor purta departe în spaţiu, în timp, în voi şi în afara voastră.
Duminică, 15 ianuarie, la ora 19.30, sunteţi invitaţi la o seară românească plină de ritm şi voie bună, cu Ioana Ernea (voce), Radu Sinaci (violoncel), Pavel Zurka (contrabas) şi Raubel Torres Gonzalez (percuție), adică Old Spirits Reunion.
Programul lor conţine piese cântate cândva în cele mai cu ştaif localuri bucureştene de Maria Tănase, Ileana Sărăroiu, Romica Puceanu, Gabi Luncă, Gică Petrescu, Ionel Tudorache şi alte voci inconfundabile ale muzicii româneşti, reinterpretate pe ritmuri de blues, swing, reggae, jazz manouche şi nu numai, dar şi piese "de pe la vecini".
Radu Sinaci, un violoncelist absolut genial, membru al Orchestrei de Cameră Radio, cu colaborări numeroase cu artişti importanţi (ulima chiar cu Grigore Leşe) trece cu mare uşurinţă de la un gen muzical la altul, făcându-i o imensă plăcere să facă asta cu talent şi umor şi în proiectul Playthoven.
Pavel Zurka este membru al Orchestrei Operei Române din Bucureşti şi al Orchestrei de Cameră Radio, face parte şi din proiectul de jazz manouche Hot Club de Bucharest şi vine în acest proiect cu un simţ al foclorului născut şi crescut mai ales în Banatul Sârbesc.
Ioana Cernea a început să cânte tango argentinian cu mulţi ani în urmă, fiind invitată să cânte apoi la festivaluri de gen din ţară şi nu numai. Ea a trecut apoi la muzica sud-americană, fondând proiectul Habanegra, şi a continuat pe aceeaşi linie a muzicii tradiţionale cu muzică românească şi balcanică.
Despre Raubel Torres Gonzalez, basist de fel, cu numeroase concerte în Europa şi în țară, alături de Biu Marquetti, Analia Selis, Wladimir Pesantez, Orchestra Sălii Radio, Tasha Rodriguez şi mulţi alţii, este cel mai important să spunem că este originar din Havana, Cuba, ca să vă daţi seama cam cum va fi partea de percuţie. Aşadar, vă aşteaptă un concert la care picioarele voastre nu vor putea să stea pe loc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News