Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS: Dire Straits, Scorpions și Guns N’Roses

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Dire Straits, Scorpions și Guns N’Roses în acest weekend la RADIODCNEWS.
 

Vineri 12 Iulie 2024_Dire Straits - “On The Night” 1993

Dire Straits a fost o trupă britanică de rock formată în Londra în 1977, fondată de frații Mark și David Knopfler, împreună cu John Illsley și Pick Withers. Trupa este cunoscută pentru stilul său distinctiv de rock, care îmbină elemente de rock clasic, blues și jazz, precum și pentru lirismul introspectiv al pieselor.

Formare și Ascensiune

Dire Straits s-a format în 1977 și a lansat primul lor album omonim în 1978. Single-ul "Sultans of Swing" a devenit rapid un hit, atrăgând atenția publicului și a criticilor. Stilul muzical al trupei, caracterizat prin riffurile de chitară sofisticate ale lui Mark Knopfler și sunetul curat, distinctiv, s-a diferențiat de multe alte formații rock din acea perioadă.

Sambata 13 Iulie 2024_Scorpions - “World Wide Live (2015 Remaster)” 1985

Scorpions este o trupă germană de rock, formată în 1965 în Hanovra de către chitaristul Rudolf Schenker. Trupa este cunoscută pentru stilul său de hard rock și heavy metal, dar și pentru baladele puternice care au captivat audiențele globale. De-a lungul carierei, Scorpions au devenit una dintre cele mai influente și durabile formații rock din Europa.

Formare și Primele Ani

Scorpions a fost fondată în 1965 de Rudolf Schenker, care a fost inițial și solistul vocal al trupei. În 1969, fratele său mai mic, Michael Schenker, s-a alăturat trupei ca și chitarist, iar Klaus Meine a devenit noul solist vocal. Această schimbare în componență a marcat începutul unei ere noi pentru Scorpions.

Duminica 14 Iulie 2024_Guns N’Roses - “Live Era ’87-“93” 1999

Guns N' Roses este una dintre cele mai iconice trupe de hard rock din lume, formată în Los Angeles, California, în 1985. Trupa a fost fondată de solistul Axl Rose și chitaristul Izzy Stradlin, alături de chitaristul Slash, basistul Duff McKagan și toboșarul Steven Adler. Guns N' Roses a devenit rapid cunoscută pentru stilul său rebel, atitudinea nonconformistă și sunetul distinctiv, combinând elemente de hard rock, blues și punk rock.

Formare și Primele Ani

Guns N' Roses a fost formată dintr-o combinație a membrilor din trupele L.A. Guns și Hollywood Rose. În primii ani, trupa a cântat în cluburi și baruri din Los Angeles, atrăgând atenția publicului și a industriei muzicale prin spectacolele lor intense și carisma membrilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel