Concluzia primului raport anual din SUA privind agenţiile de rating: Toate au comis greşeli

grafic_descendent
grafic_descendent

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a constatat că toate cele 10 agenţii de rating analizate în primul său raport anual privind activitatea acestora au comis greşeli, inclusiv Standard&Poor’s, Moody’s şi Fitch.

Între aceste erori se numără nerespectarea metodologiilor în domeniul ratingurilor, faptul că nu au furnizat la timp şi cu acurateţe informaţii şi incapacitatea de a administra conflictele de interese.

Raportul anual al SEC privind agenţiile de rating a fost efectuat în conformitate cu o nouă lege privind supravegherea financiară, aprobată anul trecut în SUA.

În raportul SEC nu sunt menţionate concret numele agenţiilor ale căror decizii sunt discutabile.

Totodată, SEC nu a stabilit că deficienţele menţionate în raport constituie "o încălcare materială a legii", dar nu a exclus acest fapt în viitor.

"Ne aşteptăm ca agenţiile de rating să corecteze problemele semnalate la timp şi într-o manieră eficientă şi monitorizăm progresele în cadrul evaluării anuale continue", a declarat Norm Champ, director adjunct al departamentului SEC pentru inspecţii şi evaluări.

Între cele 10 agenţii de rating analizate se află Moody's, Standard&Poor's şi Fitch.

Agenţiile de rating au fost criticate pentru că au alimentat criza financiară prin atribuirea de ratinguri umflate instrumentelor financiare complexe garantate prin ipoteci.

Compania McGraw-Hill a anunţat luni că SEC ar putea acuza divizia Standard&Poor's de încălcarea reglementărilor în domeniul instrumentelor financiare.

Directorul SEC pe probleme legate de respectarea prevederilor legale, Robert Khuzami, a declarat recent că instituţia are dificultăţi în dovedirea incorectitudinilor făcute de agenţiile de rating, din cauza complexităţii cazurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel