Concurent israelian la Eurovision, ucis în Fâşia Gaza

FOTO: captura video Twitter @Arsen Ostrovsky
FOTO: captura video Twitter @Arsen Ostrovsky

Un militar israelian, rezervist, a fost ucis în Fâșia Gaza. 

Un militar israelian rezervist a fost ucis în Fâșia Gaza la doar câteva săptămâni după ce a a participat cu succes la o audiție la o emisiune de televiziune care selectează pentru concursul Eurovision, relatează Reuters.

Shaul Greenglick, în vârstă de 26 de ani, a participat la emisiunea ”Israel's Rising Star” de pe 3 decembrie, în timp ce se afla în permisie după ce a fost mobilizat în războiul împotriva Hamas.

Îmbrăcat în ținută militară, cu tresele militare, de locotenent, a cântat o baladă populară și a primit undă verde pentru următoarea rundă a procesului de selecție.

Unul dintre jurați, Keren Peles, a declarat pentru Greenglick pe pe scenă: ”Mă bucur să te văd purtând o uniformă, pentru că este liniștitor faptul că cineva ca tine poartă uniforma. Aș fi fericită să te văd reprezentând Israelul la Eurovision”.

Dar Peles, scriind după moartea lui Greenglick în nordul Gaza în confruntările de marți, a declarat că a renunțat la spectacol din cauza îndatoririlor sale în rezerva de infanterie.

”Mi-am imaginat acest an altfel, ca pe un an al aspirațiilor și de a-mi trăi visele”, a spus Greenglick într-o postare din 14 decembrie pe Facebook, în care își menționa slujba de consilier de sănătate în călătorii.

”Acum îmi trăiesc un vis vechi, de a lupta pentru țară. .... Un vis nou, diferit, va trebui să mai aștepte puțin”.

Peste 160 de militari uciși în Israel

Cel puțin 166 de soldați au fost uciși în Israel de la începutul conflictului din Orientul Mijlociu, în urma atacului grupării Hamas asupra Israelului, în care au murit peste 1.200 de persoane și aufost răpite aproximativ 240 de persoane.

Mai mult de 21.000 de palestineini au fost uciși în fâșia Gaza începând cu 7 octombrie, data celui mai sângeros atac din ultimii 50 de ani.

Concursul Eurovision 2024 va fi găzduit în luna mai în Malmo, Suedia.

Citește și: Erdogan l-a comparat pe Netanyahu cu Hitler şi a criticat din nou bombardamentele din Fâşia Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel