Concurenţă mare pentru înscrierea la grădiniţele de stat

gradinita
gradinita

Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în perioada 2-31 mai, iar reînscrierea între 4-21 aprilie, anunță Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Cererile vor fi discutate şi aprobate în  Consiliul de Administraţie al fiecărei grădiniţe în perioada 31 mai - 10 iunie, iar afişarea listelor va avea loc în data de 11 iunie .

Criteriile după care se vor face înscrierile sunt următoarele: domiciliul copiilor în circumscripţia şcolară arondată grădiniţei, existenţa fraţilor şi a surorilor în aceeaşi grădiniţă.Vor avea prioritate copiii care provin din familii monoparentale. Un alt avantaj ar fi apropierea de grădiniţă a locului de muncă al părinţilor sau al susţinătorilor legali.

Condiţionarea înscrierii de perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor este interzisă, susține ISMB. Conform proiectului planului de şcolarizare pentru anul 2011-2012 numărul locurilor în grădiniţe din Municipiul Bucureşti este de 31.820 de locuri la învăţământul de masă şi 226 la învăţământul special. În Capitală sunt circa 50.000 de copii care ar putea solicita un loc la grădinițele de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel