Concurenţă pentru românii educaţi care vor să muncească în Germania: Berlinul va recunoaşte diplomele acordate de instituţiile străine

doctori
doctori

Tinerii români absolvenţi de medicină care renunţă la un salariu prost şi la condiţiile de lucru mizere din ţară, pentru a lucra în Germania pe bani mai mulţi şi o poziţie socială corespunzătoare s-a putea lovi de o concurenţă acerbă din partea altor tineri imigranţi educaţi, după ce Berlinul a anunţat că va aproba o lege prin care vor fi recunoscute diplomele acordate de instituţiile de învăţământ străine.

Aceast nou act normativ anunţat de cabinetul premierului Angela Merkel va facilita accesul imigranţilor educaţi la locurile de muncă din Germania. Astfel, românii care aleg să lucreze la spitalele din Germania vor avea o concurenţă serioasă din parte imigranţilor veniţi din alte ţări nemembre UE. Iar obţinerea permisului de muncă pentru un ucrainean, moldovean sau sârb va fi doar o procedură, fiind bine ştiut că dacă angjatorul german doreşte să lucrezi pentru el, va rezolva chiar el problema actelor.

Noua lege are ca obiectiv atragerea forţei de muncă specializate şi deschiderea accesului la piaţa muncii pentru aproximativ 300.000 de imigranţi care au absolvit instituţii de învăţământ superior şi care se află deja în ţară. Cabinetul urmează să aprobe legea miercuri, după ce va fi votată de parlament.

Camera germană de Industrie şi Comerţ estimează că Germania are nevoie de 400.000 de ingineri, muncitori calificaţi şi meşteşugari. În domeniul medical, este nevoie de 12. 000 de doctori şi 3. 000 de medici generalişti.

Rata şomajului din Germania a atins 7, 9 luna trecută, fiind una dintre cele mai crescute din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel