Concurs fals cu sigla CFR Călători. Atenție, vă fură datele!

foto: clubferoviar.ro
foto: clubferoviar.ro

În mediul online circulă un concurs fals cu sigla CFR Călători. 

Informaţii despre un concurs fals privind câştigarea unui card-cadou de transport pe calea ferată, la un preţ minim, circulă în aceste zile în mediul online, avertizează CFR Călători, într-o informare de presă.

"În mediul online circulă informaţii despre un fals concurs privind câştigarea unui card cadou de transport pe calea ferată, la un preţ minim. Atenţionăm pasagerii că CFR Călători sau CFR S.A. nu au organizat un astfel concurs şi nu au în derulare nicio campanie de promovare pentru oferirea unui card cadou de călătorie. Această campanie de promovare este o tentativă de fraudă informatică care poate avea drept consecinţă accesul la datele dumneavoastră personale şi de banking", subliniază sursa citată, conform Agerpres. 

Reprezentanţii CFR Călători menţionează că au fost sesizate organele competente, care vor derula cercetări în legătură cu această campanie.

Și nu este singura înșelăciune care circulă în ultimele zile. Specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrag atenția asupra unei noi tentative de fraudă prin SMS.

Specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) spun că, pentru a atrage curiozitatea potenţialelor victime să acceseze un link maliţios, hackerii transmit mesajul "Ai un colet", iar mai departe utilizatorul este informat că va fi nevoie să-şi actualizeze o serie de date, pentru a-i fi livrat în cele din urmă presupusa comandă.

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel