Condamnarea lui Donald Trump i-a amplificat sprijinul. A strâns 2 milioane de dolari pe oră, după verdict 

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sprijinul pentru Donald Trump ar fi sporit, imediat după aflarea verdictului juraților. 

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat vineri că a colectat peste 50 de milioane de dolari din donații online în 24 de ore, după condamnarea penală a fostului președinte, evidențiind că verdictul i-a sporit sprijinul „ca niciodată”, conform AFP.

„Aceasta înseamnă mai mult de două milioane de dolari pe oră”, a transmis echipa de campanie într-un comunicat.

„În câteva minute de la anunțarea verdictului, sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleșit de sprijin și, în ciuda întârzierilor temporare cauzate de traficul online, președintele Trump a strâns 34,8 milioane de dolari în sume mici”, au declarat consilierii de campanie Chris LaCivita și Susie Wiles. 

Până vineri seara, suma a ajuns la 52,8 milioane de dolari, o valoare impresionantă, comentează AFP.

Numai cifra de dimineață era aproape dublă față de cea mai bună zi de strângere de fonduri pentru campanie pe WinRed, platforma oficială de donații a Partidului Republican.

30% dintre bani au venit de la donatori noi. 

Donald Trump își află pedeapsa pe 11 iulie

"Escrocul Joe şi democraţii, cu vânătoarea lor de vrăjitoare, au trezit mişcarea MAGA ('Make America Great Again', sloganul lui Donald Trump - n.r.) ca niciodată până acum", au spus consilierii de campanie.

Donald Trump a fost găsit vinovat joi, la New York, de toate acuzaţiile împotriva sa într-un proces penal, primul al unui fost preşedinte american, pentru falsificarea de documente pentru a ascunde plăţi menite să cumpere tăcerea unei foste vedete de filme pentru adulți. 

Judecătorul Juan Merchan a stabilit data sentinţei pentru 11 iulie.

Republicanului îi place să se prezinte ca un martir pentru o cauză, gata să-şi sacrifice libertatea pentru binele susţinătorilor săi, mai scrie AFP.

În aprilie, el a făcut o comparaţie între situaţia sa şi cea a lui Nelson Mandela, activistul anti-apartheid din Africa de Sud care a stat închis timp de 27 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel