Condimentele pot deveni periculoase. Care sunt mirodeniile care aduc daune sănătății

Condimentele pot deveni periculoase. Care sunt mirodeniile care aduc daune sănătății. Sursa foto: freepik.com
Condimentele pot deveni periculoase. Care sunt mirodeniile care aduc daune sănătății. Sursa foto: freepik.com

Ne place să adăugăm condimente în bucate, deoarece acestea le pot îmbunătăți gustul. Dar cine dintre noi se gândește la faptul că mirodeniile pot dăuna organismului? Care condimente pot fi periculoase?

Cuișoarele sunt, adesea, adăugate la preparatele din carne, pește, dar și la produse de patiserie. Puține persoane știu că excesul de cuișoare provoacă somnolență severă, acționând ca un sedativ. Dacă folosești cuișoare în cantitate minimă, desigur, nu vei simți nimic. Dar dacă doza se dovedește a fi prea mare, atunci te vei simți somnoros și obosit.

Scorțișoară și nucșoară. Se recomandă să le folosești în produse de patiserie și deserturi. Dar ambele condimente devin periculoase dacă sunt luate în exces. Abuzul lor duce la convulsii.

Zece alimente anti-îmbătrânire care te vor ajuta să te menții tânăr

Rozmarin. Probabil ai auzit că rozmarinul are proprietăți de întinerire. Dar rozmarinul nu poate fi folosit în timpul sarcinii, deoarece poate duce la contracția involuntară a uterului, avort spontan sau la naștere prematură. Rozmarinul are, de asemenea, un efect diuretic și pune o presiune serioasă asupra rinichilor. Nu trebuie folosit de persoanele hipertensive, deoarece crește tensiunea arterială.

Salvia. Toată lumea a auzit despre beneficiile salviei. Cu toate acestea, uleiul de salvie conține monoterpenă, care este o toxină activă. O supradoză de salvie poate provoca tahicardie, convulsii sau chiar  halucinații.

Menta este considerată o plantă utilă și liniștitoare. În doze prea mari, menta provoacă supraexcitare sau insomnii. În plus, menta irită membrana mucoasă a stomacului, ceea ce poate duce la exacerbarea gastritei sau a ulcerelor.

Cuișoarele și beneficii lor pentru sănătate. Prepară un ceai din acest condiment parfumat

Şofranul. Când utilizezi șofran, este necesar să respecți cu strictețe norma. Doar cinci grame din această plantă pot otrăvi organismul. Simptomele otrăvirii includ slăbiciune, vărsături și chiar sângerare. Zece grame pot provoca un avort spontan la femeile însărcinate la orice termen. 

Muștar, usturoi, ardei iute. Toate aceste condimente picante au propriile lor beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, este interzisă utilizarea lor pentru o serie de boli ale tractului gastrointestinal, cum ar fi gastrita cronică sau ulcerul duodenal. De asemenea, nu sunt recomandate în caz de hipertensiune arterială, deoarece cresc tensiunea arterială

Tinctură de ienupăr. Ienupărul este adesea folosit ca și condiment pentru o mare varietate de feluri de mâncare. Cu toate acestea, tinctura de ienupăr este strict contraindicată celor cu probleme renale.  

Trei alimente consumate la micul dejun îți dau energie pentru întreaga zi

În magazine astăzi găsești condimente pentru toate ocaziile. Dar, de regulă, ele conțin aditivi alimentari și coloranți, a căror utilizare poate duce la consecințe foarte nedorite.

De exemplu, multe dintre ele conțin acid glutamic, care provoacă adesea o reacție alergică. Utilizarea diverșilor aditivi duce la dureri de cap, excitare nervoasă, scăderea acuității vizuale, diaree, crize de astm și, în caz de abuz regulat, chiar și la obezitate și oncologie. Se recomandă utilizarea condimentelor naturale fără aditivi în locul condimentelor chimice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel