Orhideele au toate atributele clasice pe care le așteptăm de la o floare, combinate cu o estetică captivantă.
Probabil că din acest motiv, în antichitate, erau considerate un remediu pentru infertilitate. Și din același motiv orhideele transmit, prin limbajul florilor: dragoste, rafinament și senzualitate.
Există 29 de specii de orhidee. Să le ai acasă este un adevărat spectacol. De fapt, florile, care au o durată de viață de aproximativ 3 săptămâni, sunt de neegalat. Din fericire, acest ritual de înflorire poate avea loc de câteva ori pe an, dacă orhideele sunt îngrijite profesionist.
Orhideele deteriorate revin la viață datorită unui condiment, care le salvează rădăcinile și ramurile de infecții.
Ca în cazul tuturor florilor, grădinarii folosesc mici trucuri, cu care economisesc timp și bani. Și cu siguranță, aceste trucuri fac bine plantei. Puțini știu, dar orhideele deteriorate revin la viață datorită pudrei de scorțișoară. Să vedem cum trebuie folosită.
Se întâmplă adesea ca rădăcinile plantei să putrezească. Poate pentru că ghiveciul a devenit prea mică sau ramurile s-au uscat și rupt. Se mai poate întâmpla că din cauza schimbărilor bruște de temperatură, rădăcinile aeriene ale florii să se usuce. Toate aceste situații sunt aparent diferite. Dar toate au în comun prezența ciupercilor și a bacteriilor în plantă.
Protejați-vă plantele de interior de pisici și câini: metode eficiente
Dacă nu doriți ca floare să moară, trebuie să interveniți pentru a opri dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor. Salvarea este scorțișoara, care are proprietăți utile în acest scop. Aplicați condimentul după tăierea părții deteriorate a florii sau direct pe ramura uscată. Scorțișoara va servi ca agent de vindecare datorită proprietăților sale antibacteriene.
Atenție însă: chiar dacă scorțișoara este antiseptic, asta nu înseamnă că o utilizare masivă este întotdeauna sănătoasă. În cantități mari poate fi fitotoxică. Stropirea rădăcinii sau a ramurilor sănătoase cu scorțișoară pudră duce la uscarea plantei.
Folosiți un tampon de bumbac pentru a plica pudra pe zonele uscate. Aveți grijă să nu aplicați scorțișoară și în alte zone ale florii care nu sunt afectate. Grădinarii recomandă utilizarea acestui condiment doar dacă este cu adevărat necesar.
Udați orhideele cu acest elixir și imediat vor apărea tulpini noi, iar frunzele vor deveni mai strălucitoare și cărnoase.
Orhideele sunt flori exotice fragile, care au nevoie de îngrijire atentă și îngrășăminte de calitate. Unul dintre cele mai populare îngrășăminte poate fi preparat cu ușurință acasă. Vorbim despre apă amestecată cu suc de lămâie sau acid citric.
Apa cu lămâie este benefică pentru toate orhideele și va oferi plantelor energie pentru creșterea și înflorire activă.
O linguriță de suc de lămâie trebuie diluată într-un litru de apă caldă. Puteți lua și acid citric uscat: 1 gram (mai puțin de jumătate de linguriță) la 1 litru de apă. Nu folosiți apă cu lămâie dacă planta deja înflorește.
Apa cu lămâie va reînvia rădăcinile plantei și îi va furniza carbohidrații necesari pentru creșterea frunzelor și florilor.
În plus, sucul de lămâie previne apariția ciupercilor și a mucegaiului pe rădăcini. Dacă udați în mod regulat orhideea în acest fel, atunci planta se va recupera ușor.
Orhideele trebuie udate o dată sau de două ori pe lună cu acest amestec. Deoarece, orhideea este o plantă tropicală, planta nu trebuie udată cu apă rece. Înainte de udare, soluția trebuie încălzită la 30 de grade.
Orhideea primește hrană nu doar prin rădăcini, ci și prin frunze. De aceea, este important ca frunzele să fie curate.
O treime dintr-o linguriță de acid citric trebuie diluată într-un litru de apă caldă și amestecată bine. Apoi, cu un tampon de bumbac, înmuiat în soluție, ștergeți fiecare frunză pe ambele părți. După procedură, planta nu trebuie să stea la soare, altfel se poate arde. Această metodă ajută și la eliminarea prafului de pe frunze, dar și a plăcii albe, care se formează după pulverizarea cu apă plată.
De asemenea, puteți pulveriza și florile cu soluția de acid citric. Acest lucru se face doar dacă temperatura aerului din cameră este de cel puțin 24 de grade. Procedura se poate repeta de două ori pe lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News