Condimentul pe care să îl pui în cafea ca să scapi de stările de neliniște

Foto Pexels
Foto Pexels

Ce ai spune de o cafea cu un condiment: cardamom?

Cardamomul este un condiment cu un gust dulce și ușor picant, cu aromă de eucalipt, citrice. Adăugat în cafea, îi conferă un gust aparte și un miros fabulos. În trecut, cardamomul era utilizat nu doar pentru gustul său deosebit, ci și pentru a combate sau ameliora diverse probleme de sănătate. Datorită mineralelor, vitaminelor și uleiurilor esențiale conținute, cardamomul ar putea avea efect benefic asupra sistemului nervos, ameliorând afecțiuni precum anxietatea.

Cum se prepară cafeaua cu cardamom

Este important să reții că nu se folosește o cantitate mare de cardamom în cafea. În caz contrar, băutura va fi foarte amară. Dacă vrei să prepari acasă această combinație interesantă, zdrobește o singură boabă de cardamom într-o ceașcă de cafea. Ulterior, poți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de cum ți se pare gustul. Și poți înlocui zahărul cu scorțișoara.

Condimentele se pun în cafea abia după ce aceasta a stat la infuzat în apă fierbinte. Dacă faci cafeaua la ibric, pune cardamomul în băutură la cinci minute după ce aceasta a fost luată de pe foc, notează csid.ro.

Citește și...

Alimente bune pentru creier. Prof. Ciurea: De ce grecii sunt sănătoși, veseli și longevivi

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR, a dat exemplul grecilor.

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.

Cei mai mari dușmani ai creierului

Creierul nu poate funcționa sub „furie, stres, scandal, claxoane”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea. „Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Citește și...

Cea mai bună muzică pentru creier

„Dacă România este undeva cunoscută în lume, este datorită muzicii. În 1938, la New York, muzica românească a captat lumea. Unchiul meu a fost acolo și mi-a spus. Nu avea importanță ce făcea România în petrol, în grâne, lumea a venit la muzică. I-a atras pe toți. În 2000, a fost o expoziție, din partea României am fost invitat ca neurochirurg. M-am dus la prezentare, cuvinte frumoase, discursuri. Seara, eram cu toții și a fost muzică. Ce melodie a ridicat sala în picioare? Ciocârlia! Înțelegeți?”, a zis Vlad Ciurea în cadrul podcastului lui Damian Drăghici. „Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”, i-a spus Vlad Ciurea lui Damian Drăghici.

„În Danemarca, când am stat șase luni, a venit domnul Gheorghe Zamfir. A cântat în fața unui stadion, mie mi-au dat lacrimile. M-am întors la rădăcini”, a mai zis Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel