EXCLUSIV  Cum reușește Spitalul Orășenesc din Comănești să țină medicii. Prof. dr. Ioan Lascăr, interviu / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @DC Studio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @DC Studio

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a fost invitat la Interviurile DC News unde a vorbit despre dotările Spitalului Orășenesc din Comănești. 

Profesorul Ioan Lascăr a evidențiat că Spitalul Orășenesc din Comănești are o dotare la superlativ în ceea ce privește echipamentele medicale. Acesta a menționat că Spitalul dispune de echipamente și de cabinete în ambulator dotate integral pentru toate specialitățile. De asemenea, a fost construit un nou bloc operator cu trei săli de operație complet echipate, dotate conform standardelor actuale.

„Dacă ar fi să mergeți mâine în acest spital să operați, ce v-ar lipsi față de Spitalul Floreasca?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Din punctul de vedere al dotării cu echipamente, putem spune că dotarea este la superlativ. Există RMN, există CT, există 25 de cabinete în ambulator dotate integral pentru toate specialitățile care generează, în special, cazurile de urgență.

S-a construit un nou bloc operator, 3 săli de operație dotate integral, o sala de ortopedie și două săli pentru chirurgie generală care sunt dotate la standardele actuale, începând de la stilizare și până la lămpile operatorii și fluxul laminar. Aș vrea să menționez că la sala în care operez eu, la Spitalul de Urgență Floreasca, nu am flux laminar.”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr. 

 

2. Sursa foto... (spital-3_29841400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

 

Resursa umană, o problemă esențială

Profesorul Ioan Lascăr a subliniat că o problemă esențială rămâne disponibilitatea personalului medical pregătit pentru utilizarea echipamentelor medicale performante. Potrivit medicului, medicii de la Spitalul Orășenesc din Comănești au fost atrași de infrastructura modernă și de nivelul de dotare al spitalului, iar sprijinul important din partea administrației locale, în special a primarului, a contribuit la acest fapt. 

„Au mai fost investiții în Argeș, în Mioveni, și au fost probleme pentru că spitalul era dotat, avea design modern, aparatură, dar nu atrăgea medicii, nu reușea să atragă resursa umană.”, a spus Val Vâlcu.

„Rămâne o problemă esențială. Ca să poți folosi echipamentele performante ai nevoie de oameni pregătiți în domeniu. În cazul de față este vorba de medici, iar structura, la ora actuală, este reprezentată de un număr de 74 de medici care acoperă marea majoritate a specialităților care sunt implicate în asigurarea asistenței de urgență.

74 de medici tineri care au fost atrași de infrastructură, de nivelul de dotare, dar subliniez faptul că un sprijin important a venit tot din partea administrației locale, din partea primăriei, mai ales din partea primarului care cred că ar trebui clonat. Au oferit condiții atractive personalului medical.

Accesul la locuință decentă care să fie în apropierea spitalului este garantat de către administrația locală. Dorința este de creștere a capacității de asigurare a asistenței medicale. Condițiile dotărilor actuale permit acest lucru.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr la Interviurile DC News. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel