Condiții insalubre și gândaci prin supermarketuri. Amenzi în valoare de 6,3 milioane de lei pentru 350 de magazine Auchan și Penny, în urma verificărilor ANPC

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au impus amenzi în valoare de 6,3 milioane de lei după efectuarea unor controale în 350 de magazine Auchan și Penny.

Verificările au condus la închiderea anumitor zone din 45 de magazine, constatându-se nereguli grave, inclusiv produse expirate, condiții insalubre și prezența gândacilor.

Reprezentanții ANPC au transmis marți printr-un comunicat de presă că au desfășurat mai multe acțiuni de control în 350 de magazine Auchan și Penny, la nivel național.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a subliniat: ”Continuăm să verificăm marile lanțuri de retail. Așa cum micile magazine de cartier trebuie să respecte consumatorii și legea, la fel trebuie să procedeze și aceste lanțuri mari, indiferent de proprietatea lor și de cifra lor de afaceri”.

În urma controalelor, s-au constatat numeroase nereguli, printre care: utilizarea vitrinelor frigorifice și a camerelor de congelare afectate, cu zone extinse cu rugină, vopsea deteriorată, ventilație insalubră, depuneri de praf, impurități, lichide scurse și resturi alimentare; vânzarea de produse alimentare congelate cu depuneri masive de gheață sau arsuri de congelare; comercializarea unor fructe și legume afectate sau alterate; expunerea la vânzare a produselor alimentare după expirarea termenului de consum recomandat de producător; comercializarea produselor alimentare în cantități diferite față de cele declarate pe ambalaj.

În plus, comisarii ANPC au remarcat utilizarea spațiilor de depozitare neigienizate, cu impurități și resturi de ambalaje; prezența insectelor vii (gândaci) în zonele de depozitare; lipsa informațiilor despre ingrediente și valoarea nutrițională la produsele de patiserie; comercializarea produselor cu ambalaje deteriorate sau oferte înșelătoare; igienizarea precară a cuptoarelor de panificație, depuneri masive de resturi alimentare arse; absența informațiilor despre originea cărnii la locul de vânzare.

Pe lângă amenzile în valoare de 6,3 milioane de lei și cele 108 avertismente, comisarii ANPC au interzis definitiv vânzarea produselor neconforme în valoare de 230.000 lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri precum oprirea temporară a activității până la remedierea deficiențelor pentru 45 de magazine, propunerea de închidere temporară pentru patru unități pe o perioadă de până la șase luni și pentru o unitate între șase și 12 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel