EXCLUSIV  Conducătorul Hamas, vindecat de cancer în Israel. Thea Haimovitz: S-a milogit pentru viața lui / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Thea Haimovitz și Herman Berkovits, medic și prieten al lui Benjamin Netanyah, și profesorul universitar Gustav Meiseles, unul dintre cei mai cunoscuţi orientalişti au vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre Yahya Sinwar, conducătorul Hamas. 

Sinwar, cel care conduce astăzi Hamas și este responsabil pentru masacrul din 7 octombrie, a fost unul dintre criminalii din închisoarea israeliană, bolnav grav de cancer la creier. Israelienii i-au asigurat tratamentul prin sistemul de sănătate publică și i-au salvat viața.

Sinwar a fost eliberat din închisoare în cel mai extraordinar schimb de prizonieri care a avut loc vreodată: pentru un singur soldat viu, Gilad Shalit pe care Hamas l-a ținut prizonier timp de 5 ani, Statul Israel a Eliberat 1027 de teroriști din închisori, printre care și Sinwar, care a învățat ebraică in închisoare.

„În anul 2005, Israel s-a retras unilateral din Gaza... O altă minciună mare și gogonată care s-a zis este că acel teren se află sub ocupație. Nu se află sub ocupație! Israel s-a retras, în 2005, din Gaza, a păstrat doar verificarea trecerilor pentru ca nimeni să nu treacă cu bombe evident. Din momentul în care ne-am retras, Gaza a avut și are un buget pe care Israel îl plătește și astfel întreține această populație. Mai mult de atât, Israel furnizează apă, gaz, electricitate. Iar cei din Gaza și Cisiordania atacă exact locurile de unde noi le furnizăm toate aceste utilități că să poată să spună „Uite ce le-am făcut!”

Nu o dată și nu de două ori au fost atacate, iar noi când am plecat am lăsat la cheie cartiere cum am lăsat și în Sinai. Șoseaua principala prin care se călătorește în Sinai a fost construită de evrei. Electricitatea a fost pusă de evrei în puținii ani în care Sinai a stat sub ocupație. Noi am luat Sinai și am spus „Când ne recunoașteți, o dăm înapoi.”. Am făcut pace, am dat Sinai înapoi și noi am fost recunoscuți.", a spus Thea Haimovitz. 

4. -imagine fara descriere- (razboi_74505800.jpg)

Sinwar s-a milogit pentru viața lui

„Când am plecat le-am lăsat totul la cheie. Abu Mazen, continuatorul lui Arafat a zis: „Vom face aici Singapore!". N-au făcut nimic. Populația este cea mai săracă populație de pe fața pământului. Sinwar are o avere estimată între 3-4 miliarde de euro, un om care a fost deținut în Israel, un om care și-a făcut studiile în Israel, dacă nu mă înșel, că vorbește și el limba, un om care a făcut cancer la creier și care a fost salvat de contribuabilii israelieni. I-am plătit tratamentul de cancer de creier să-l punem pe picioare. S-a milogit pentru viața lui.”, a spus Thea Haimovitz. 

4. Foto: Ager... (razboi_68133500.jpg)

Era un terorist și în închisoare

„Spitalul din Ierusalim, Hadassa Ein Kerem, i-a extras din cap o tumoare. El era un terorist și în închisoare. El omora și pe oamenii lui, cei pe care îi bănuia că îl trădează. Are genă de terorist, de ucigaș. Chiar dacă i s-a scos acea tumoare, nu s-a schimbat. El a vrut să omoare evrei, cunoaște evreii pentru că a trăit mulți ani aici și știe și psihologia lor. Știe că noi avem grijă de populația noastră, de copiii noștri. Face un război psihologic cu noi, ne folosește pentru acești ostatici și noi suntem gata să facem orice pentru ei.

Toate acele demonstrații Free Palestine, dar noi nici nu am fost în Gaza, noi le-am dat de mâncare, noi i-am întreținut pe ei, nici nu i-am ocupat și tot ne fac acele demonstrații, acele minciuni care prind în toată lumea, din păcate.”, a spus dr. Herman Berkovits la DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel