Confiscări uriașe pe piața neagră a jucăriilor. Prejudiciul se ridică la aproape 2 milioane de lei

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Vameşii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au confiscat aproximativ 23.000 bucăţi jucării susceptibile de a fi contrafăcute, a căror valoare se ridică la aproximativ 1,775 milioane de lei, informează Autoritatea Vamală Română (AVR).

"Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparţinând unor societăţi comerciale din Bucureşti şi Ucraina.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 23.000 bucăţi jucării susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internaţional.

Prejudiciu: aproape 2 milioane de lei

Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.775.000 lei", se arată în comunicat.

Potrivit instituţiei, în conformitate cu reglementările naţionale şi europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Reprezentanţii AVR menţionează că, deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa oamenilor, transmite Agerpres. 

***

Importanța respectării standardelor de calitate în fabricarea jucăriilor

Într-o lume în care copiii sunt înconjurați de o multitudine de jucării, respectarea standardelor de calitate în fabricarea acestora devine o necesitate stringentă.

Părinții își doresc ca cei mici să se bucure de jocuri sigure și educative, iar producătorii au responsabilitatea de a livra produse care să îndeplinească cele mai stricte cerințe de calitate și siguranță.

Standardele de calitate în industria jucăriilor nu reprezintă doar o formalitate, ci un set de reguli esențiale care asigură faptul că materialele utilizate nu prezintă pericole pentru sănătatea copiilor.

De la utilizarea vopselelor netoxice până la evitarea pieselor mici care ar putea fi înghițite accidental, fiecare detaliu contează.

2. Sursa: Pex... (jucarie-2_14834400.jpg)

Sursa: Pexels

Un aspect important în respectarea acestor standarde este testarea riguroasă a jucăriilor înainte de a ajunge pe piață.

În laboratoarele specializate, produsele sunt supuse unor serii de teste care vizează durabilitatea, rezistența la rupere și toxicitatea materialelor. Jucăriile care trec cu succes aceste teste primesc certificarea necesară pentru a fi comercializate.

Totuși, în ciuda eforturilor de reglementare, piața globală este invadată frecvent de jucării contrafăcute sau de calitate inferioară, care nu respectă aceste standarde.

Aceste produse reprezintă un real pericol pentru copii, de la alergii cauzate de substanțe chimice toxice până la accidente grave din cauza unor componente prost fabricate.

Pe lângă riscurile evidente, neconformitatea cu standardele de calitate poate afecta și dezvoltarea psihică și emoțională a copiilor.

Jucăriile de calitate inferioară, care se deteriorează rapid sau nu funcționează corect, pot genera frustrări și pot descuraja procesul natural de învățare prin joc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel