Scena politică este acaparată de războaie mocnite între lideri politici și conflicte răsunătoare.
Conflictele nu sunt tipice unei perioade de după alegeri, între Putere și Opoziție, ci sunt, majoritatea, conflicte interne.
În PNL se duc lupte politice. În iunie, partidul își alege conducerea. Ludovic Orban și Cătălin Predoiu sunt cei doi contracandidați până acum. Liderii din PNL dau mesaje către președintele Klaus Iohannis să nu se implice în această luptă politică. Fuziunea PNL-PDL, încă nefinalizată în teritoriu duce la dispute și răfuieli politice, susținerea lui Dacian Cioloș în campania pentru alegerile parlamentare este încă o rană deschisă pentru unii liberali care au fost împotriva acestei strategii care s-a dovedit a fi greșită, candidatul susținut pentru președinția partidului este iarași o problemă. Unii liberali l-ar vrea introdus în această luptă pe Cristian Bușoiu, susținut de Klaus Iohannis. Ultimul scandal din PNL este între Ionuț Stroe și Mario Oprea. Deputatul Ionuț Stroe a fost înlocuit din funcția de președinte al PNL Craiova de senatorul Mario Oprea, acesta din urmă fiind desemnat și candidat la funcția de primar al Craiovei. Ionuț Stroe a contestat decizia de schimbare din funcție și cea de desemnare a candidatului PNL atât la forurile județene, cât și la București.
[citeste si]
PSD este cel mai măcinat partid din cauza conflictelor interne. Victor Ponta a rămas în PSD și-i stă în coaste lui Liviu Dragnea. Fostul premier și-a câștigat simbolic libertatea de a critica inclusiv PSD-ul după ce i-a dat lui Liviu Dragnea demisia sa în alb, care a fost ruptă. Acțiunile Guvernului, susținut de PSD-ALDE, nasc dispute în PSD. Lideri social-democrați susțin idei diferite. În PSD, sunt suspiciuni că o parte dintre social-democrați ar fi pregătiți să meargă cu Victor Ponta într-un nou partid. Ideea care se transmite în societate este că Liviu Dragnea este singurul care dă ordine, toți ceilalți executându-le. Lideri ai PSD au în Parlament, de exemplu, inițiative legislative, unele controversate, ceea ce duce la critici inclusiv din partid, care nu susține proiectele propriilor aleși. Cele mai recente cazuri sunt ale lui Șerban Nicolae și Tudor Ciuhodaru.
ALDE nu scapă de probleme interne, în ciuda faptului că este un partid mic. Daniel Constantin s-a răsculat în partid și a ajuns să fie înlăturat de la conducere. Dar nu renunță, așa cum a anunțat joi seară.
USR își va alege președintele în luna mai. Unele voci susțin că lideri din teritoriu nu-l mai susțin pe Nicușor Dan, pentru că l-a refuzat pe Dacian Cioloș. Anterior, erau bine cunoscute conflictele dintre Nicușor Dan și Clotilde Armand, împreună cu cei care-i susțin.
PMP lui Traian Băsescu are și el problemele lui cu liderii din fostele partide UNPR și PP-DD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News