Confruntare NATO-Rusia. Cancelarul german Olaf Scholz: Consecinţele unei erori ar fi dramatice

Putin
Putin

Scholz spune că prioritatea principală este să se evite escaladarea spre o confruntare NATO-Rusia.

NATO trebuie să evite o confruntare militară cu Rusia care ar putea duce la un al treilea război mondial, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, într-un amplu interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, în care a fost întrebat despre refuzul Germaniei de a livra armament greu Ucrainei, transmite Reuters.

Întrebat de ce consideră că livrarea de tancuri ar putea duce la un război nuclear, Scholz a spus că nu există un regulament care să stabilească când Germania ar putea fi considerată parte a războiului din Ucraina.

'De aceea, este cu atât mai important să analizăm fiecare pas cu mare atenţie şi să ne coordonăm îndeaproape', a afirmat cancelarul. 'Să evităm o escaladare spre NATO este o prioritate de vârf pentru mine', a subliniat el.

'Din acest motiv, nu mă concentrez pe sondaje şi nu mă las iritat de apelurile stridente. Consecinţele unei erori ar fi dramatice', a insistat cancelarul german.

VEZI ȘI: Militarii ruși au declarat că obținerea controlului asupra regiunii sudice a Ucrainei le va oferi o altă cale de acces către regiune separatistă Transnistria din Republica Moldova, potrivit unor rapoarte ale agenției ruse de știri Tass citate de Sky News.

Rapoartele vin la doar câteva săptămâni după ce statul major general al forțelor armate ale Ucrainei a declarat că crede că trupele rusești se concentrează în republica autoproclamată Transnistria și se pregătesc sî lanseze "provocări" de-a lungul graniței.

Ucraina se teme că trupele ruse din Transnistria - despre care se crede că sunt în jur de 1.300 de militari - ar putea deschide un alt front în război.

Însă atât Republica Moldova, cât și autoritățile separatiste din regiunea separatistă au negat această afirmație.

Ministerul moldovean de Externe a declarat că nu există "nicio informație care să confirme" mobilizarea trupelor, dar că "monitorizează îndeaproape" situația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel