Confruntări violente între militanți ecologiști și forțele de ordine în sud-vestul Franței

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Mobilizarea militanților ecologiști împotriva construcției unei autostrăzi în sud-vestul Franței a degenerat sâmbătă în confruntări între protestatari și forțele de ordine, informează AFP.
 

Doi membri ai forțelor de ordine au fost răniți ușor, unul lovit de un cocktail Molotov și celălalt de un foc de artificii, potrivit prefecturii. Un manifestant a fost rănit la gambă.

Primele incidente au izbucnit când "250 de manifestanți radicalizați", hotărâți să comită acte de violență, conform autorităților locale, au încercat să ajungă pe un drum departamental.

Polițiștii și jandarmii au folosit grenade lacrimogene pentru a dispersa protestatarii și a-i ține la distanță de drumul care duce spre șantierul autostrăzii.

La rândul lor, manifestanţi îmbrăcaţi în negru şi cu glugă pe cap au tras cu focuri de artificii în direcţia jandarmilor, cu pietre şi cu cocteiluri Molotov.

Şantierul autostrăzii A-69 (53 de km), care ar urma să lege Castres de Toulouse, a început în 2023. Noua axă rutieră urmează să fie dată în exploatare la sfârşitul lui 2025.

Susţinută de o majoritatea de lideri locali şi regionali, ea este criticată de mişcări de stânga şi ecologiste, precum şi de oameni de ştiinţă care denunţă distrugerea unor zone umede, pământuri agricole, copaci, ecosisteme şi pânze freatice, pentru un câştig de timp derizoriu, potrivit lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel