Mai mulți manifestanți care se opun pașaportului COVID-19 au luat cu asalt sediul televiziunii britanice BBC.
Confruntări violente între polițiști și protestatari, la sediul televiziunii BBC din Londra. Zeci de manifestanţi furioşi au încercat să pătrundă în birourile instituției, pe care o consideră responsabilă pentru promovarea vaccinurilor împotriva coronavirusului.
Aceștia se opun pașapoartelor COVID și a imunizării copiilor.
Cei de la The Guardian au relatat săptămâna trecută că la recomandarea Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare, autorităţile vor să vaccineze adolescenţii cu vârste de 16 și 17 ani fără acordul părinţilor.
Vestea i-a luat prin surprindere pe britanici. Asta, deoarece anterior specialiştii susţineau că ar trebui imunizați doar tinerii sub 18 ani care au anumite boli, scrie Publika.
A fost al treilea weekend consecutiv în care francezii au ieșit pe străzile Parisului, fiind extrem de nemulțumiți de deciziile impuse de autoritățile din Hexagon. Cetățenii afișează mai multe pancarte cu mesaje anti-restricții și scandează 'Libertate!' și 'Macron, demisia!'.
Sâmbăta trecută, protestele au adunat 161.000 de oameni şi 110.000 cu o săptămână mai devreme. La Paris, o primă manifestaţie a mai multor mii persoane a fost marcată de ciocniri cu poliţia. Peste 3.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a încadra marşurile, la o săptămână după ce manifestanţii au invadat bulevardul Champs-Elysees, unde accesul era blocat sâmbătă. La Rennes (vest), manifestaţia a atras 2.900 de persoane, 'fără incidente în acest stadiu', a declarat prefectura la începutul după-amiezii, o creştere a mobilizării faţă de sâmbăta trecută (2.200 de persoane).
Parlamentul francez a adoptat definitiv pe data de 25 iulie 2021, după multe controverse, paşaportul sanitar, la o zi după o nouă mobilizare a oponenţilor acestei măsuri, informează AFP.
Adunarea Naţională a pus capăt, cu o majoritate confortabilă de voturi (156 pentru, 60 împotrivă şi 14 abţineri) unui maraton parlamentar început marţi cu privire la acest text controversat, denunţat până la final de către deputatul de opoziţie Jean-Luc Mélenchon (Franţa nesupusă, stânga radicală) drept o 'libertate condiţionată'.
Senatul, dominat de dreapta, aprobase deja acelaşi text, ce prevede un paşaport sanitar extins la un mare număr de locuri, precum restaurante şi transportul public, şi obligaţia de vaccinare pentru tot personalul medical şi de îngrijire.
Totuşi, după discuţii aprige, s-a decis ca persoanele care nu vor respecta obligaţia de a se vaccina nu vor fi concediate, ci vor primi o suspendare de salariu.
'COVID-19 este temporar, concedierile sunt definitive', a subliniat un responsabil al partidului Republicanii (dreapta) în Senat, Philippe Bas.
Noua lege mai trebuie să treacă prin filtrul Consiliului Constituţional, sesizat de prim-ministrul Jean Castex şi de stânga politică (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News