Congelate sau proaspete, cinci alimente sunt la fel de hrănitoare. Lista completă

Congelate sau proaspete, cinci alimente sunt la fel de hrănitoare. Lista completă. Sursa foto: freepik.com
Congelate sau proaspete, cinci alimente sunt la fel de hrănitoare. Lista completă. Sursa foto: freepik.com

Chiar dacă sunteți de părere că toate alimentele congelate își pierd valoarea nutritivă, un nutriționist a enumerat cinci alimente care sunt considerate la fel de sănătoase fie congelate, fie proaspete.

Potrivit expertului Rhiannon Lambert, fructele, legumele, carnea și pâinea congelate sunt la fel de hrănitoare ca și cele proaspete.

„Produsele congelate sunt de obicei mai ieftine decât majoritatea produselor proaspete, așa că aceasta este o opțiune excelentă dacă doriți să economisiți bani”, spune Rhiannon Lambert.

Iată cinci alimente care sunt mai ieftine și mai sănătoase, chiar dacă sunt congelate.

Mazăre congelată. Mulți dintre noi avem deja o pungă de mazăre în congelator. Acest produs este mult mai ieftin cumpărat congelat decât proaspăt și este un plus de vitamine la orice masă. În plus, mazărea conține o cantitate suficientă de fibre, antioxidanți și vitamine, precum și minerale sănătoase pentru inima: magneziu, potasiu și calciu.

Cele cinci alimente pe care le poți mânca și după data de expirare, fără să te supui vreunui risc

Usturoi tocat congelat. Iubitorii acestei legume știu că procesul de curățare și pisare a cățelului poate fi migălos. Prin urmare, păstrarea unei pungi de usturoi congelat și tocat în congelator va economisi timp și bani. Usturoiul nu își va pierde aroma atunci când este congelat. Prin urmare, puteți continua să vă bucurați de beneficiile usturoiului, iar ingredientul său principal, alicina, vă poate susține imunitatea în lupta împotriva virușilor.

Broccoli congelat. Broccoli este o altă legumă care este ușor de încorporat în dieta ta și oferă valoare nutritivă chiar și atunci când este congelată. Consumul acestui superaliment poate îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea intestinului, potrivit unui studiu. De asemenea, poate sprijini gestionarea greutății, sănătatea creierului, inflamația și funcționarea sistemului imunitar.

10 ierburi și condimente care îți vor stimula imunitatea în fiecare anotimp

Pește înghețat. Potrivit lui Rhiannon Lambert, consumul de pește congelat ar putea fi mult mai accesibil. Congelarea nu îi va reduce valoarea nutrițională și vă veți bucura în continuare de beneficiile acizilor grași omega-3 și ale vitaminelor D și B2 pe care le conține.

Fructe de pădure congelate. Fructele adăugate în iaurt sunt o gustare sănătoasă. Deseori, fructele proaspete se alterează repede. Cumpărând fructe congelate înseamnă că veți beneficia de ele mai mut timp.

 

Vezi și: Băutura sănătoasă care te ajută să slăbești, chiar dacă nu vrei. Iată rețeta

Mulți sunt surprinși de efectul instantaneu al acestei băuturi și de pierderea rapidă în greutate. Deseori dietele nu dau rezultate. Uneori există efectul invers. Ca urmare a restricțiilor alimentare, în loc să piardă de kilogramele în plus, o persoană aflată la dietă se poate îngrășa.

O astfel de stare poate fi asociată cu probleme ale sistemului endocrin sau nervos. Și dacă în primul caz trebuie să consulți un medic, atunci în al doilea caz, te poți ajuta singur.

Stresul și o situație nervoasă te fac să mănânci în exces. Chiar și atunci când ții o dietă, nu observi cum începi să mănânci mai multe alimente decât este necesar pentru funcționarea normală a organismului și pentru pierderea în greutate.

Studiu. Fotografiile cu alimente reduc pofta de mâncare și promovează pierderea în greutate

În plus, stresul te obligă să consumi alimente nesănătoase, cu mult zahăr și sare, care rețin lichidele în organism. Drept rezultat, te vei trezi cu câteva kilograme în plus.

Cu toate acestea, există o modalitate de a reduce pofta de mâncare, de a îmbunătăți starea de spirit și de a scăpa de lichidul reținut în organism.  Această băutură a fost folosită cu succes de milioane de femei în urmă cu aproximativ 10 ani și toate au observat un efect pozitiv.

În 6-8 săptămâni poți slăbi aproximativ 10-12 kg. Când o consumi, nu este necesar să urmezi diete stricte. Este suficient să nu mănânci în exces și să încerci să cinezi cu 3-4 ore înainte de culcare. Un jurnal alimentar sau orice aplicație mobilă te va ajuta să controlezi caloriile.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel