Congelați corect pâinea: va rămâne proaspătă săptămâni întregi. Iată câteva trucuri

Congelați corect pâinea, astfel încât să rămână proaspătă săptămâni întregi. Sursa - pixabay.com
Congelați corect pâinea, astfel încât să rămână proaspătă săptămâni întregi. Sursa - pixabay.com

Congelarea este foarte potrivită pentru pâinea proaspătă. Iată câteva trucuri de congelare a produselor de panificație.

 


 

Astfel, puteți păstra resturile de pâine până a doua zi sau mai mult. După coacere, pâinea își pierde rapid prospețimea și crusta crocantă. Cu toate acestea, dacă o înghețați în timp ce este încă proaspătă, după decongelare va fi pufoasă.

Când congelați pâinea, este necesar să rețineți că, cu cât pâinea este pusă mai proaspătă în congelator, cu atât va fi mai gustoasă atunci când este dezghețată.

Prin urmare, cel mai bine este să congelați pâinea care este încă crocantă, dar, desigur, după ce se răcește bine. 


Făina de năut, bogată în zeci de proprietăți, nu trebuie să lipsească din bucătărie. Iată la ce o puteți folosi

De asemenea, este util să tăiați pâinea în bucăți înainte de a o congela. Pot fi felii sau porții de pâine cât sunt suficiente pentru o masă. Astfel, poți mânca pâine proaspătă de fiecare dată.

Așezați feliile de pâine pe o tavă și puneți-o în congelator ca să înghețe bine. Apoi puneți feliile de pâine în pungi de plastic, sigilați-le ermetic și puneți-le din nou la congelator.

Amintiți-vă că procedură de congelare nu va împrospăta pâinea. Prin urmare, dacă înghețați pâinea care nu mai este proaspătă, va fi la fel și după decongelare.

Când se păstrează în congelator, pâinea trebuie închisă etanș într-o pungă de congelare. În caz contrar, chiar și la o temperatură atât de scăzută, se poate usca. Dacă doriți să aveți pâine proaspătă dimineața, scoateți pâinea congelată din congelator înainte de a merge la culcare și lăsați-o la temperatura camerei într-o pungă de plastic sigilată.

 

Cea mai ușoară rețetă de pâine de casă din 4 ingrediente

 

Pâinea de casă este incredibil de aromată, crocantă și gustoasă, dar prepararea ei durează mult. Vă oferim rețeta pâinii fără frământare, pentru care ai nevoie doar de patru ingrediente.

Pentru a face pâine fără frământare, aveți nevoie de:

500 grame de făină de grâu;

1/4 linguriță drojdie uscată;

340 ml apă la temperatura camerei;

8 grame de sare.

 

Prepararea

Se diluează drojdia în apă călduță, se adaugă sare și făină cernută. Amestecați și acoperiți vasul cu folie alimentară. Lăsați aluatul să se odihnească 2 ore.

Stropiți masa cu făină și întindeți aluatul. Rulați-l și formați o baghetă.  Acum transferați aluatul într-un bol presărat cu făină și lăsați-l să se odihnească alte două ore. Preîncălziți cuptorul. Puneți un vas cu apă pe fundul cuptorului, deoarece aceasta îi va oferi pâinii o crustă crocantă.

Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat: cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan

Aluatul se mută într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Faceți una sau mai multe crestături pe baghetă. Pâinea se dă în cuptor.

Coaceți pâinea o jumătate de oră la foc mic. După o jumătate de oră scoateți vasul cu apă din cuptor și mai lăsați  pâinea încă 7 minute. Poftă bună!

 

Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei

Dacă nu aveți chef să porniți cuptorul, puteți pregăti niște pâinici delicioase într-o tigaie. Aceste pâinici la tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.

Iată ingredientele și modul de preparare a șase pâinici, cu 170 de calorii fiecare.

4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,

20 grame ulei de măsline,

240 grame făină,

14 grame de sare,

140 ml apă caldă.

 

Procedura de preparare

 

Făina se pune într-un castron mare, adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.

După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.

Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.

Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână

După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți pâinicile circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.

În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă pâinicile delicioase. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel