Este posibil oare să congelezi cu succes castraveții proaspeți? Mulți oameni cred că nu este posibil.
Însă gospodinele cu experiență cred că nimic nu este imposibil. Tot mai multe gospodine, care își fac provizii pentru iarnă, lasă un loc în congelator pentru castraveți. Ulterior, castraveții congelați pot fi dezghețați și consumați.
Iată ce trebuie să faceți:
Castraveții pentru congelare trebuie să fie destul de tineri, cu semințe mici și pulpă densă. Înainte de congelare, castraveții trebuie spălați, uscați și tăiați în cuburi mici.
Bucățile mici de castravete îngheață mai ușor și mai repede. Cu cât bucățile sunt mai mari, cu atât castraveții se vor dezgheța mai greu.
Păstrează bananele proaspete două săptămâni: coaja nu se va înnegri, dacă vei respecta aceste reguli
Castraveții trebuie congelați în porții mici în pungi, din aerul trebuie scos. În mod ideal, bucățile de castraveți trebuie așezate într-un strat uniform.
După decongelare, castraveții sunt potriviți pentru salate. Aroma de castraveți proaspăt va decora salata.
Castraveții trebuie puși în salată cu 20-30 de minute înainte de servire! Gustul, aroma și textura lor înnobila salata. Nu vă faceți griji, deoarece cuburile se vor dezgheța cu succes direct în salată.
Deci, dacă aveți mai mulți castraveți și un congelator mare, puteți încerca să pregătiți cel puțin câteva pungi.
După ce veți încerca această rețetă, veți dori să o pregătiți mereu. Împreună, roșiile și strugurii au un gust deosebit și delicat.
Vă oferim o rețetă excelentă de roșii marinate cu struguri. Ca să o preparați, aveți nevoie de roșii mici și tari, dar și de struguri albi, dulci-acrișori.
Roșiile marinate pot fi servite ca și aperitiv sau ca și garnitură pentru friptură. Pot fi puse pe mesele festive, dar și pe cele zilnice. La rândul lor, strugurii marinați pot fi folosiți pentru decorarea platourilor festive.
Iată cea mai populară rețetă de roșii marinate cu struguri.
Ingredientele de care ai nevoie pentru un borcan de 3 litri:
2 căței de usturoi,
10 boabe de piper negru,
5 boabe de ienibahar,
3 frunze de cireș,
4 linguri de zahăr,
1,5 linguri de sare,
3 linguri de oțet,
pătrunjel și mărar proaspăt,
o ceapă,
roșii - cât intră într-un borcan,
un pahar de boabe de struguri albi fără semințe.
Roșiile spălate se pun într-un borcan sterilizat, iar golurile dintre fructe se completează cu struguri. Deasupra roșiilor și a strugurilor se pun sare și zahăr. Nu adăugați încă oțet.
Dovlecei picanți pentru iarnă: au un gust delicios de ciuperci și dispar rapid de pe masă
Turnați apoi în borcanul cu roșii apă clocotită și se lasă 30 de minute. Apoi saramura se toarnă într-o cratiță și se fierbe. Adăugați oțet în borcan și apoi saramura clocotită. Puneți capacul pe borcan și așezați-l cu capul în jos. Acoperiți borcanul cu o pătură și așteptați să se răcească. Poftă bună!
Dacă te-ai săturat de salate, îți sugerăm să faci niște roșii marinate picante.
Roșiile marinate un gust foarte interesant și se pot păstra la frigider câteva zile.
Ingrediente:
roșii - 3 bucăți,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței,
ulei - 4 linguri,
sare - 0,5 linguriță
miere - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 linguri,
boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate.
Tăiați ceapa și roșiile în rondele și tocați usturoiul. Celelalte ingrediente vor fi folosite pentru marinată și trebuie amestecate într-un bol.
Puneți roșiile, ceapa și usturoiul într-un borcan și turnați peste ele dressingul preparat.
Agitați bine borcanul astfel încât dressingul să acopere toate bucățile de roșii și lăsați-le la marinat, la frigider, timp de 8 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu