Congres PNL. Vâlcu: Cum a echilibrat Iohannis balanţa între Orban şi Cîţu

Jurnalistul Val Vâlcu a atras atenţia asupra modului în care preşedintele Iohannis, la ultima conferinţă de presă, a echilibrat balanţa între Ludovic Orban şi Florin Cîţu cu privire la candidatura acestora pentru şefia PNL. 

"În martie, mingea a fost aruncată în teren de Ludovic Orban. Cu trei ani înainte de începerea ostilităţilor şi aproape patru ani până la alegerile prezidenţiale, niciun candidat care se doreşte preşedinte, dar are scaun la cap nu se aruncă în cursă pentru că în timpul acesta este tocat mărunt, se pun tunurile pe el. Nu se anunţă candidatul cu patru ani înainte. Experienţa Traian Băsescu şi Klaus Iohannis ne arată că un candidat intrat pe ultima sută de metri are mai multe şanse, e o soluţie mai bună să-ţi conservi energia pentru sprintul final, nu să vii din 2021 până în 2024", a subliniat Val Vâlcu.

Semnalul dat de Klaus Iohannis

"Dar de ce a venit Ludovic Orban şi a pus mingea în joc spunând: 'mă gândesc, dacă voi fi preşedintele partidului voi candida şi la alegerile prezidenţiale', repet, un lucru pe care nu-l face niciun jucător important. Păi pentru că până la alegerile din 2024 Ludovic Orban are alegeri în PNL în acest an şi evident că alegătorul, cetăţeanul PNL-ist, care va veni şi va vota la congres, să primească acest mesaj: 'Cui îi transmite Klaus Iohannis ştafeta? Uite, Orban s-a şi anunţat'.

Iar întrebarea adresată lui Klaus Iohannis (n.r. – în cea mai recentă conferinţă de presă, preşedintele a fost întrebat dacă faptul că se afişează la diferite evenimente cu Florin Cîţu este un semnal de susţinere în cazul în care acesta ar candida pentru şefia PNL) pică bine, pentru că Iohannis ce face? Nu spune 'nu mă amestec în jocul politic şi punct'. Ci spune 'da, eu merg şi cu premierul Cîţu', deci practic echilibrează balanţa între Cîţu şi Orban, într-un mod foarte elegant. A căpătat această dexteritate politică preşedintele, să se menţină în limitele acestui limbaj prezidenţial", a explicat, vineri seara, la Metropola TV, Val Vâlcu, în emisiunea "RETROSPECTIVA SĂPTĂMÂNII" moderată de George Ciubotaru.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel