LIVE VIDEO + TEXT CONGRES PSD. Declarații puternice și atacuri în rafală de la pupitrul PSD. ”Ce bine este în familia social-democrată, ce bine este la noi acasă”

foto DCNews/captură video
foto DCNews/captură video

PSD are astăzi Congres ordinar. Își alege noua conducere. 

S-a votat la Congres. Iată care e procedura: 

 

”Suntem o forță și vă mulțumesc pentru tot și la toți” a spus Paul Stănescu, adăugând că ”nu avem generali să ne conducă, dar avem o `armată” puternică`”, referindu-se la numărul de funcții alese și numite deținute de social-democrați. ”Suntem pregătiți, am învățat din greșeli și avem cel mai bun candidat pentru victoria din decembrie” a dat asigurări Paul Stănescu, care a spus că ”împreună cu Marcel”, a trecut prin multe încercări, care le-a întărit prietenia. 

Victor Negrescu a fost prezentat drept ”viitorul comisar european”. ”Ce bine este în familia social-democrată, ce bine este la noi acasă, la PSD” a spus Victor Negrescu, adăugând, în cadrul discursului că ”am putut mai mult, am putut mai bine”. 

Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului, afirmă că acum cinci ani nu toți mai aveau curajul să spună că sunt din PSD, iar Marcel Ciolacu i-a redat acest lucru: demnitatea de a afirma că este membru al PSD. ”Dacă mie, ca om, Marcel Ciolacu mi-a redat demnitatea de a putea spune că sunt PSD-ist, cel mai probabil poate reda demnitate oricărui cetățean de a spune că este român, în lume” a mai spus Ionuț Pucheanu despre capacitatea lui Marcel Ciolacu de a conduce țara. ”Cred că e nevoie de un președinte normal, care să unească” mai afirmă Pucheanu. 

BREAKING NEWS  CONGRES PSD, 24 august. Promisiunile lui Marcel Ciolacu, într-un discurs fulminant. ”Până la sfârșitul anului, aderăm complet la Spațiul Schengen”

Lia Olguța Vasilescu a început discursul cu atacuri în rafală la cartea scrisă de ”ostașul nostru”. Nu l-a uitat nici pe Mircea Geoană despre care a spus că ”știe ceva bătaie, că a mai luat”. ”Noi vom câștiga alegerile prezidențiale pentru că avem cel mai bun candidat” spune Olguța Vasilescu, dând asigurări că Oltenia îl va vota. 

Daniel Băluță a vorbit despre un nou drum al bunăstării, dacă PSD va câștiga alegerile prezidențiale și pe cele parlamentare. 

Sunt foarte buni, jos pălăria, dar nu pentru România. În schimb, sunt foarte buni pe comunicare. Recunosc. Tot ce fac ei e ideal, ce facem noi nu este bine” a declarat Mihai Tudose, al treilea vorbitor, raportându-se, de asemenea, la PNL, fără a-l numi direct. 

Discursurile au fost continuate de Sorin Grindeanu care afirmă că PSD are nevoie de ”unitate și continuitate”. ”Fiecare are o datorie față de interesele naționale și cele europene. Este momentul să luptăm ca România să aibă un președinte unificator, un adevărat președinte al tuturor cetățenilor României. Sunt convins și știu că acesta este Marcel Ciolacu” spune Sorin Grindeanu. El acuză ”viespile galbene” că-și fac cuibul în casele altora și încearcă să-i alunge pe locuitorii de drept. ”Să-i ajutăm să-i devoreze pe alții. Să-și plimbe batistuțele în afara politicii românești” spune Sorin Grindeanu, care a lansat atacuri în rafală la PNL. 

Niciun alt membru PSD nu și-a manifestat dorința de a-și depune moțiunea în vederea candidaturii la șefia PSD, la apelul lui Alfred Simonis. Sala l-a aplaudat în picioare pe unicul candidat, Marcel Ciolacu. De asemenea, nu a apărut nicio altă opțiune pentru candidatura la președinția României. 

Azi în Timișoara, mâine-n toată țara

Primul vorbitor este Alfred Simonis, președintele ales al CJ Timiș. El spune că PSD trebuie să învețe din victorii, dar, mai ales, din înfrângeri. Afirmă că nu mai sunt ”aroganții” de altădată, dar trebuie să convingă și românii de asta. ”Suntem diferiți de adversarii noștri, suntem mai buni decât ei” spune Alfred Simonis. Social-democratul mai declară că românii doresc un președinte modest, nu unul care să conducă de pe pârtiile de schi sau terenurile de golf. A lansat mai multe atacuri la Rareș Bogdan, pe care l-a numit ”balerin”, ca reprezentant al PNL, dar și la Klaus Iohannis.

Congresul a început cu intonarea imnului național. Sunt imaginile momentului

Se schimbă conducerea PSD. Echipa aleasă de Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu și-a ales echipa de conducere, după cum arată tabelul: 

Ordinea de zi a Congresului PSD, de la ora 10:00

Proceduri statutare

Prezentarea Raportului privind modificarea Statutului PSD

Adoptarea modificărilor și completărilor Statutului PSD

Aprobarea Raportului Comisiei de Propuneri

Discursuri

Alegerea conducerii PSD și adoptarea Programului Politic al partidului

Alegerea candidatului PSD la funcția de Președinte al României

UPDATE: Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a apreciat sâmbătă că premierul Marcel Ciolacu poate să rămână liderul partidului, indiferent de rezultatul obţinut la alegerile prezidenţiale.

Pe de altă parte, s-a arătat încrezător că Marcel Ciolacu are şanse să câştige cursa pentru Cotroceni, indiferent de contracandidatul pe care îl va avea în turul al doilea.

"Vedem ce se întâmplă după, dar eu cred că Marcel Ciolacu - dacă mă întrebaţi pe mine, că sunt subiectiv - cred că Marcel Ciolacu, indiferent de rezultat, poate să rămână în continuare preşedintele PSD, pentru că momentul la care Marcel Ciolacu a preluat PSD a fost unul foarte greu. Eram aproape în disoluţie", a spus el, într-o declaraţie de presă susţinută înaintea Congresului PSD.

Paul Stănescu a apreciat că PSD şi PNL trebuie să menţină coaliţia de guvernare, în contextul global actual.

UPDATE: Marcel Ciolacu a ajuns la Congresul PSD. Nu a făcut declarații. Le-a spus jurnaliștilor ”stați să vorbesc și eu cu colegii mei”. 

Premierul Marcel Ciolacu, actual președinte al PSD, este singurul candidat pentru şefia partidului. Vineri, Consiliul Politic Naţional al PSD a stabilit detaliile organizatorice. 

Votul electronic, noutate la Congresul PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a arătat, pentru DC News, care sunt noutățile privind sistemul de vot electronic și cum se va desfășura.

Cod QR individual, aplicație pe telefonul mobil, vot secretizat

”Așa cum s-a decis în Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat va exista un vot electronic, pe telefonul mobil, prin scanarea unui cod QR individual, secretizat. Deci, votul este secretizat, nu se știe ce și cine, ce votează. Procesul de vot este estimat să dureze undeva la 20-30 de minute, cu aflarea rezultatelor. Acest fapt înseamnă economie de ore, față de sistemul anterior. Toți delegații vor primi, în baza mandatului de delegat, acest cod QR.

La momentul la care se va pregăti votul, vor scana codul QR, vor intra în aplicație și vor putea alege ”pentru”, ”contra”, ”abținere”. Și după 20-30 de minute este un proces de centralizare electronic al voturilor, extrem de rapid, pentru că este fără intervenție umană și vom ști exact câte voturi pentru fiecare moțiune.

”Nu mai pierdem ore, ci câteva zeci de minute”

Este o aplicație dezvoltată intern de către Partidul Social Democrat. Este o adaptare la etapa curentă de dezvoltare tehnologică și a unui proces electoral de partid. Și este normal să facem acest lucru pentru că este o ușurare, dar și o eficientizare a procesului de vot. Până la urmă, nu mai pierdem ore, ci câteva zeci de minute”, a declarat Lucian Romașcanu.

Marcel Ciolacu a propus ca sâmbătă, dacă vor exista candidaturi în timpul Congresului, ele să fie acceptate. 

Candidatura la prezidențiale, confirmată la Congresul PSD

La Congresul de sâmbătă, Marcel Ciolacu va prezenta ”Planul pentru România” şi le va cere colegilor săi sprijinul pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din acest an.

În urmă cu trei zile, Marcel Ciolacu și-a anunțat oficial candidatura, pe Facebook, după un audio intern: 

”Am decis astăzi să candidez pentru funcția de președinte al României!Le voi cere colegilor mei, la Congresul PSD din 24 august, să îmi ofere, prin votul lor, onoarea de a lupta pentru toți cei care, în ultimii 20 de ani, nu s-au simțit reprezentați, nu s-au simțit auziți și care și-au pierdut speranța într-un Președinte al TUTUROR, care să se bată pentru drepturile întregii societăți!Vreau să le asigur tuturor românilor un viitor în care să existe speranța unei vieți mai bune, în bunăstare și pace.Cred că marea așteptare a românilor este aceea ca bogăția, produsă prin dezvoltarea economică a României din ultimii ani, să ajungă la cât mai mulți dintre cei care au muncit ca lucrul acesta să se întâmple!Eu CRED că mandatul viitorului Președinte al țării trebuie să fie despre o Românie corectă, bine organizată, care are grijă de toți românii care muncesc cinstit! Sunt PREGĂTIT ca, alături de toți cei care cred și simt la fel, să lupt pentru ca românii să trăiască într-o țară de care să fie mândri în fiecare clipă!”. 

Desfășurător Congres PSD – 24 august 2024

10.00 – Începerea Congresului

10.31 – Video 1

10.36 – Discurs Sorin Grindeanu

10.47 – Discurs Mihai Tudose

10.56 – Discurs Daniel Băluță

11.03 – Video 2

11.05 – Discurs Marcel Ciolacu, partea I

11.20 – Video 3

11.21 – Discurs Marcel Ciolacu, partea II

11.46 – Video 4

11.49 – Discurs Marcel Ciolacu, partea III

12.11 – Video special Stefan Löfven, Președintele Partidului Socialiștilor Europeni

12.14 – Discurs Lia Olguța Vasilescu

12.20 – Discurs Ionuț Pucheanu

12.26 – Discurs Radu Moldovan

12.32 – Discurs Gheorghe Șoldan

12.38 – Discurs Simona Bucura-Oprescu

12.44 – Discurs Victor Negrescu

12.50 – Discurs Dumitru Costin

12.56 – Discurs Florin Jianu

13.02 – Discurs Victoria Stoiciu

13.08 – Discurs Paul Stănescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel