Congresul Deputaților de la Madrid a aprobat legea amnistiei pentru separatiștii catalani: Sánchez a vândut suveranitatea Spaniei. Nu are scrupule, limite și principii

Legea amnistiei rezultată în urma negocierilor dintre premierul Pedro Sánchez și separatiștii catalani a fost adoptată de Congresul Deputaților din Spania, camera inferioară a parlamentului național, joi, 14 martie, după dezbateri intense.

Controversata lege a obținut cele 178 de voturi pentru și nu doar că îi disculpă pe organizatorii referendumului ilegal din 2017 privind independența Cataloniei față de Spania, dar oferă și o amnistie generală pentru toate ilegalitățile comise de separatiștii catalani în legătură cu referendumul - de la violența stradală și revolte, până la trafic de droguri, delapidare, spălare de bani, trădare și terorism, scrie European Conservative.

Pedro Sánchez s-a prezentat în Camera Deputaților înainte de vot, după ce dezbaterea s-a încheiat. Premierul avea nevoie de adoptarea proiectului pentru a păstra sprijinul separatiștilor catalani în parlament și pentru a-și menține fragilul guvern de coaliție.

Liderii opoziției nu au omis să sublinieze absența premierului, în discursurile în care și-au manifestat dezacordul față de proiect.

„De ce nu a vrut domnul Sánchez să apere această minune? Pentru că până și el se vede incapabil să reziste acestui delir“, a zis Alberto Nuñez Feijóo, liderul Partidului Popular de centru-dreapta, după care a făcut referiri la promisiunile electorale încălcate ale lui Sánchez.

Liderul partidului de dreapta VOX, Santiago Abascal, a criticat și el absența lui Sánchez.

„Nu are nici scrupule, nici limite, nici principii, în afară de a se ține de scaun”, a spus Abascal. „Sánchez a vândut suveranitatea cetățeanului spaniol”, a mai zis liderul VOX.

Proiectul de lege de amnistie mai trebuie să treacă prin mai multe etape parlamentare și nu va intra în vigoare până în luna mai. Cu toate acestea, așa cum este situația în Spania în acest moment, Puigdemont ar putea candida la președinția catalană, întrucât nu a fost încă acuzat oficial de terorism și înaltă trădare, acestea fiind încă în curs de anchetă.

Dacă amnistia va trece, Puigdemont s-ar putea întoarce probabil în Spania pentru a prelua președinția regională, în cazul în care partidul său va câștiga, ceea ce este foarte probabil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel