“Congresul şi-a atins obiectivul de a aduce specialişti din toată lumea, şi nu numai din ţările cu excelenţă medicală şi cu bugete mari pentru sănătate şi pentru cercetare, ci şi din ţările mai puţin favorizate, dar care uneori au un cuvânt de spus, au opinii sau vin să înveţe şi să îşi prezinte şi ei propria experienţă”, a declarat Prof. Irinel Popescu, Preşedintele Congresului Mondial IASGO.
„În acelaşi timp, dacă mă gândesc la România, am încercat să prezentăm cam tot ce a realizat mai bun şcoala românească în chirurgie, gastroenterologie şi oncologie în momentul de faţă. Şi unele din lucrări, modul în care au fost primite, comentariile pe marginea lor, au fost, aş spune, neaşteptat de favorabile. Deci asta arată că, în ultimul timp, nivelul şi rezultatele noastre au început să se apropie de cele internaţionale, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a adăugat Prof. Irinel Popescu.
În cadrul Congresului Mondial IASGO 2013 s-au aniversat 50 de ani de la realizarea primului transplant de ficat din lume de către Prof. Thomas Starzl, în 1963 la Denver (SUA), prilej cu care acesta a transmis un mesaj video în care a vorbit despre începuturile eroice ale transplantului de ficat.
La Congres au fost prezenţi 250 de speakeri din 35 de ţări, printre care pionierii transplantului hepatic la nivel mondial: Prof. Cristoph Broelsch, Prof. Masatoshi Makuuchi, Prof. Henri Bismuth, precum şi Prof. Victor Velculescu, figura remarcabilă a cercetării ştiinţifice internaţionale, un specialist cu contribuţii originale în studiul genomului, profilat pe cercetări care încearcă să descifreze originea cancerului la nivel genomic.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News