Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, în colaborare cu Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti, organizează joi cea de-a treia ediţie a Congresului Internaţional 'Provocări şi oportunităţi pentru sistemul de învăţământ privind adaptarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale în şcolile din România' - Metode active de lucru cu elevii cu cerinţe educaţionale speciale - abordări inovative.
Publicitate
Potrivit unui comunicat al FSLI, în România sunt integraţi în unităţile de învăţământ de masă, în anul şcolar 2018- 2019, peste 33.000 de copii cu cerinţe educaţionale speciale (CES), conform statisticilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, care au nevoie de abordări noi în metodele didactice folosite în cadrul activităţilor.
'Federaţia noastră şi-a asumat, încă din anul 2015, misiunea de a contribui la formarea competenţelor personalului didactic afiliat pentru a promova servicii educaţionale de calitate, orientate către nevoile elevilor şi o şcoală incluzivă', susţine FSLI. La congresul internaţional vor participa peste 120 de cadre didactice, profesori consilieri şcolari, logopezi şi asistenţi sociali, care doresc să îşi îmbunătăţească metodele de abordare a activităţilor didactice desfăşurate cu copiii cu CES integraţi în învăţământul de masă. De asemenea, printre invitaţii speciali ai congresului se află ministrul Educaţiei şi Cercetării Monica Cristina Anisie, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu