Congresul SUA se teme de paralizarea guvernului. Ajutorul pentru Ucraina este încă incert

Casa Albă / Fotografie creată de Aaron Kittredge, de la Pexels
Casa Albă / Fotografie creată de Aaron Kittredge, de la Pexels

SUA se confruntă cu 3 probleme mari. În timp ce Biden vrea deblocarea ajutorului pentru Ucraina, anumiți congresmeni refuză ideea pentru că doresc redirecționarea fondurilor către autoriățile de la frontieră.

Liderii Congresului au ieșit dintr-o întâlnire din Biroul Oval, declarând că sunt optimiști că pot ajunge la un acord înainte de termenul limită de vineri pentru a evita o închidere parțială a guvernului. Acest lucru înseamnă că va trebui să fie de acord cu solicitarea lui Biden de a acorda ajutor militar Ucrainei în cele din urmă.

Cu toate acestea, liderii păreau încă divizați în privința finanțării pentru Ucraina, cu membrul Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, din Louisiana, insistând că abordarea situației de la graniță trebuie să fie prioritatea principală.

"Scopul meu a fost să exprim ceea ce cred că este adevărul evident, și anume că trebuie să avem grijă în primul rând de nevoile Americii", a declarat Johnson, potrivit NPR.org.

Întâlnirea care a durat o oră s-a concentrat pe trei probleme care au tulburat Congresul:

O serie de proiecte de lege necesare pentru finanțarea guvernului, un proiect de lege de finanțare de urgență care include ajutor pentru Ucraina și Israel, și numărul mare de migranți care traversează frontiera SUA cu Mexicul. Trecerile, inclusiv cererile de azil, au depășit resursele ce pot fi accesate de autoritățile de la graniță.

La începutul acestui an, Senatul a aprobat un acord care includea finanțare pentru Ucraina și alte priorități naționale de securitate - inclusiv măsuri de finanțare și politici pentru problema frontierei. Casa Albă a sprijinit această lege, dar liderii republicani din Camera Reprezentanților au refuzat să supună la vot măsura. Fostul președinte Donald Trump, care este favorit să devină nominalizatul republican pentru alegerile prezidențiale din acest an, se opune pachetului.

Johnson spune că este concentrat pe problema frontierei


Johnson pune accentul pe Cameră, că va examina activ finanțarea pentru Ucraina "într-un mod oportun", dar a subliniat și faptul că Biden trebuie să ia măsuri executive pentru a restricționa numărul de migranți care traversează frontiera sudică. "Este timpul pentru acțiune, este o catastrofă și trebuie oprită", a spus el.

Biden a declarat că analizează opțiuni pentru măsuri executive care ar reduce fluxul de migranți. Președintele SUA le-a spus guvernatorilor săptămâna trecută că legile existente și lipsa de finanțare îi limitează opțiunile.

Frontiera a devenit o problemă majoră în alegerile prezidențiale, iar Trump urmează, de asemenea, să vorbească joi în Texas despre problema frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel