Mihaela Bilic a indicat o rețetă cu conopidă.
„Ce ziceți de o salată-aperitiv pe bază de conopidă? Acest preparat neobișnuit și foarte gustos e cât se poate de simplu: conopidă fiartă cu maioneză și usturoi din belșug. Se servește rece, ca aperitiv, precum o salată de boeuf. Și pentru a-i da un aer sofisticat, am să folosesc sosul Aioli, care e varianta spaniolă a maionezei cu usturoi...dar sună exotic, nu-i așa?! Indiferent ce nume poartă, ingredientele sunt aceleași: ulei (de rapiță în acest caz), gălbenuș de ou și usturoi. Iar caloriile sunt și ele din belșug, aproape 100cal/lingură, deci fiți zgârciți”, a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Conopida e o legumă ce merită consumată mai des, iar dacă americanii au decretat că brocoli este cel mai eficient aliment anticancer, vă confirm că nici conopida, așa palidă și albă, nu se lasă mai prejos”, a adăugat nutriționistul.
La finalul mesajului a oferit, cu privire la rețetă, un sfat practic: „e mai bună a doua zi, după o noapte de stat la frigider. Și merge perfect ca și garnitură la pește.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu