Gobi Manchurian este o mâncare indiană de conopidă în aluat cu sos picant.
Preparatul aromat și picant are un gust minunat dacă este consumat cu orez, tocană de legume sau cu pâine. Gobi Manchurian este foarte popular în India și este preparat în diferite moduri.
Acest fel de mâncare a ajuns în India din China. Crusta crocantă a conopidei este un fel de barieră între varza suculentă și sosul picant.
Ingrediente:
conopidă - 250 grame,
ulei rafinat de floarea soarelui - 3 linguri.
Castraveți prăjiți, cea mai populară rețetă din bucătăria coreeană
Pentru aluat:
făină de grâu - 1/2 pahar,
amidon de porumb - 1/4 cană,
ardei roșu măcinat - 1/2 linguriță,
piper negru - 1/4 linguriță,
sare - /4 linguriță,
apă - 1/2 pahar.
Cum să transformi chiftele obișnuite într-o capodopera culinară? Trucul bucătarilor
Pentru sos:
unt - 1 lingură,
usturoi - 3 căței zdrobiți,
rădăcină de ghimbir proaspătă - 2 linguri,
ardei iute proaspăt - 1 bucată,
ceapă - 1 bucată,
boia de ardei dulce - 1 bucată,
sos de soia - 1 lingură,
sos chili - 2 linguri,
ketchup - 2 linguri,
oțet de orez - 1 lingură,
zahăr - 1 lingură,
apă - 3 linguri,
sare - 1 linguriță,
ceapă verde - câteva fire.
Spălați bine conopida, uscați-o și împărțiți-o în buchețele. Pentru aluat, combinați ghimbirul tocat, usturoiul tocat, apa, amidonul, făina și ardeiul iute tocat. Pasați legumele într-un blender până la omogenizare și adăugați sare.
Broccoli cu lămâie și usturoi, o garnitură perfectă pentru friptură
Buchețele de conopidă se dau prin aluat și se prăjesc în ulei. Puneți varza într-un castron separat. Se prăjesc separat ghimbirul, usturoiul și ceapa într-o tigaie. Se amestecă toate ingredientele pentru sos și se toarnă în tigaie.
Salată delicioasă, plină de vitamine, gata în doar zece minute
Adăugați conopida și prăjiți împreună câteva minute până se îngroașă sosul. Înainte de servire adăugați ceapă verde tocată mărunt. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News