Conopida este o legumă versatilă, care poate fi folosită în diferite rețete delicioase. Iată o rețetă de conopidă dulce-acrișoară.
Legumele și verdețurile sunt produse sănătoase cu un potențial incredibil. Ai nevoie de puțină imaginație pentru a le pregăti în diferite moduri. Condimentele, ierburile aromatice, sosurile le pot transforma radical, precum și diferitele metode de gătit. Bucătarii cu experiență sunt mereu atenți și la toate părțile legumelor, din care pregătesc diferite bucate.
Salată de cartofi cu somon și pătrunjel, sățioasă și fabulos de bună. Toată familia îți va mulțimi
Rețeta pe care o propunem în acest articol nu este deloc complicată, ci este rapidă, iar rezultatul final le cuceri și persoanele care nu iubesc varza.
Iată ingredientele de care vei avea nevoie:
1 conopidă albă;
1 lingură piure de roșii;
1 legătură de pătrunjel tocat;
ardei iute (opțional);
2 linguri de miere
4 linguri de sos salsa,
ulei de măsline extravirgin.
Conopida se curăță de frunze, se spală bine și desface în bucăți mici. Într-un bol destul de mare, pune sosul salsa și mierea și amestecă bine.
O cratiță cu apă se pune la fiert cu puțină sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă conopida și se fierbe cinci minute.
Ți-au rămas paste în frigider? Prepară o omletă crocantă și rafinată: 5 secrete ale bucătarilor
După ce ai scurs bine conopida, pune bucățile în sosul preparat. Amestecă astfel încât fiecare bucățică de conopidă să unsă cu sos. Bucățile de conopidă se pun într-o tavă de copt, unsă cu ulei.
Toarnă deasupra piureul de roșii, sare, piper și un praf de ardei iute. Conopida se coace la 180° timp de 20 de minute. Nu uit asă amesteci din când în când.
Dacă ingredientele din cuptor se usucă prea mult, poți adăuga puțină apă, din oala în care ai fiert conopida.
După 20 de minute, verifică dacă conopida este gata, scoate-o din cuptor și adaugă pătrunjelul tocat. Toată lumea va adora această rețetă ! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu