Conopida murată în saramură este delicioasă. Toată lumea o adoră. Vă prezentăm cea mai simplă reţetă a bunicii.
Un kilogram de conopidă
1 kilogram de morcov
Boabe de piper
Frunze de ţelină
1 pahar cu oţet
5 litri de apă
5 linguri de sare
Mărar uscat
Usturoi
Desfaceţi conopida bucheţele, spălaţi-le bine. Morcovul trebuie şi el spălat şi curăţat
Între timp, faceţi saramura. Se pune într-o cratiţă apa, sare şi o cană de oţet şi se dă în clocot.
Aşezaţi bucheţelele de conopidă în borcane, adăugaţi morcovul, frunzele de ţelină, mărarul şi usturoiul. Nu uitaţi să puneţi şi boabele de piper, după care turnaţi saramura preparată anterior. Se leagă borcanele bine şi gata, asta este tot. La iarnă veţi mânca cea mai delicioasă conopidă murată în saramură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu