Consecinţele unei alimentaţii bogate în zahăr

78461072_XS
78461072_XS

Omniprezenţa fructozei (zahărul natural cel mai dulce), în alimentaţie, începe să îi îngrijoreze pe experţi, din cauza consecinţelor pe care acest lucru le poate atrage după sine. Nu degeaba, unele studii indică faptul că aproximativ 10% din aportul zilnic de energie provine din fructoză.

Autor: Roberta Cautiş

Fructoza se găseşte în mod natural în fructe şi în siropul de porumb, care este alcătuit 55% din fructoză şi este folosit mai ales ca îndulcitor în produsele alimentare prelucrate (băuturi care conţin zahăr, produse de patiserie, cereale pentru micul dejun şi biscuiţi, printre altele).

Consumul excesiv de fructoză poate provoca leziuni hepatice şi cardiace

Consumul excesiv de fructoză poate provoca leziuni hepatice şi cardiace din cauza modului în care el este metabolizat, în organism, informează Harvard Medical School, potrivit 20minutos.es.

Excesul de zahăr din alimentaţie poate provoca, de asemenea, schimbări negative la nivelul lipidelor din sânge. Atunci când aportul acestor zaharuri este excesiv, evident, creşte nivelul trigliceridelor şi al colesterolului, al "răului"din sânge. De asemenea, facilitează acumularea de grăsime în jurul inimii şi creşte tensiunea arterială, ceea ce explică creşterea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Citeşte şi:

Studiu: Berea hidratează în aceeaşi măsură ca apa

Sarea din bucate afectează vasele sangvine în numai câteva minute

Vezi alimentele care previn mahmureala

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel