Conservele de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate, precizează specialiștii de la Universitatea Binghamton, din New York, scrie Daily Mail.
S-a constatat că, pentru a produce conservele, se folosește zinc, însă producătorii susțin că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene, care contribuie la prelungirea duratei de viață a produselor.
În urma cercetărilor efectuate, cercetătorii au descoperit că tonul la conservă conţine cea mai mare cantitate de zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman, ceea ce ar putea cauza disfuncție la nivelul intestinului.
Excesul de zinc se depune pe pereții intestinului și dereglează funcția acestuia de absorbție a nutrienților. În schimb, crește riscul ca toxinele să ajungă mult mai ușor în sânge, potrivit unica.md.
Zincul în exces poate conduce la convulsii, febră, vărsături și leșin.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu