Consilier al lui Zelenski, presiuni pentru armament: Gândiți mai repede

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak cere Vestului să se decidă mai repede în legătură cu sprijinul militar pentru Ucraina.

Mihailo Podoliak, un important consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, le-a cerut sâmbătă aliaţilor Kievului "să gândească mai repede" referitor la intensificarea sprijinului lor militar, la o zi după ce aceştia nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa trimiterii unor tancuri de luptă dorite de Ucraina, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Tot veţi ajuta până la urmă Ucraina cu armele de care are nevoie şi vă veţi da seama că nu există altă opţiune de a pune capăt războiului decât prin înfrângerea Rusiei", a scris Podoliak pe Twitter. "Dar indecizia de astăzi îi ucide pe mai mulţi dintre oamenii noştri. Fiecare zi de întârziere înseamnă moartea unor ucraineni. Gândiţi mai repede", a îndemnat el.

Aliaţii Ucrainei au convenit vineri, la finalul unei reuniuni la Ramstein, în Germania, asupra unui "pachet semnificativ" de ajutor militar pentru această ţară, dar nu au ajuns la un acord pentru a oferi acesteia tancuri germane Leopard, promiţând în schimb Kievului alte tipuri de arme, inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie şi sisteme antiaeriene. 

SUA confirmă moartea unui militar american la Dnipro, în Ucraina

Un fost militar american, membru al unei unităţi de comando de elită şi care a dezertat în 2019, a fost ucis în Ucraina săptămâna aceasta, a anunţat vineri Marina militară a Statelor Unite (US Navy), potrivit Agerpres.

„US Navy poate confirma că un fost marinar a fost ucis la Dnipro pe 18 ianuarie”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai acesteia într-un comunicat, adăugând că nu poate adăuga nimic „despre motivul pentru care acest fost marinar era în Ucraina”. Militarul, Daniel Whitney Swift, aparţinuse prestigioasei unităţi de elită Navy Seals, de pe lângă US Navy.

Statele Unite îşi descurajează cetăţenii să meargă să lupte în Ucraina, dar mulţi dintre ei au fost deja ucişi de la invazia rusă din februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel