Consiliere psihologică și psihoterapie, dar și fizioterapie pentru pacienții cu arsuri. CNAS a făcut anunțul


FOTO: Freepik @defstock
FOTO: Freepik @defstock

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că pacienții cu arsuri pot beneficia de consiliere psihologică și psihoterapie, dar și acces la fizioterapie. 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat inițierea procesului prin care pacienții cu arsuri vor putea beneficia de servicii de consiliere psihologică și psihoterapie și vor avea acces la fizioterapie, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare.

”Avem două propuneri inițiale care vor ajuta concret pacienții cu arsuri. Suntem conștienți că aceste două servicii suplimentare care vor fi decontate de CNAS nu rezolvă toate problemele pacienților cu arsuri. Nici pe departe.

Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete și utile care fac bine pacienților cu arsuri și de care aceștia vor putea beneficia în perioada imediat următoare.

Am avut deja o primă întâlnire cu organizațiile de pacienți, acest dialog va fi unul permanent.

Am discutat și cu medici care tratează pacienții cu arsuri și cu profesioniștii din sănătate care se ocupă de acest subiect”, a afirmat președintele CNAS, Andrei Baciu, citat în comunicatul publicat pe pagina de Facebook.

Totodată, șeful CNAS a precizat că a discutat și cu medicii care tratează această categorie de pacienți, precum și cu profeșioniștii din sănătate care se ocupă de subiectul ce zilele acestea este pe atenția publică după exploziile de la stația GPL de la Crevedia.

”Solicităm propuneri de la toți factorii interesați, în acest proces consultativ prin care ne dorim în perioada următoare să identificăm împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienții din România”, a mai spus Andrei Baciu.

Citește și: Care este starea victimelor tragediei de la Crevedia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel