Consilierii locali din Tulcea au aprobat înfiinţarea unei Ambulanţe sociale

Consilieri locali tulceni au aprobat, marţi după-amiază, mai multe hotărâri pentru atragerea unor fonduri europene, Ambulanţa Socială fiind unul dintre proiectele care s-ar putea realiza în următoarele 36 de luni, în sprijinul persoanelor vârstnice. 

Proiectul 'Suntem aici - Ambulanţa Socială' ar putea fi finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman cu 600.000 de euro şi are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane vulnerabile prin furnizarea de servicii adecvate nevoilor beneficiarilor vârstnici. 'Este un proiect mai mult decât salutar pentru judeţul Tulcea. Ambulanţa Socială va prelua persoanele care încarcă lista misiunilor de urgenţă prespitalicească şi va avea un rol benefic pentru vârstnicii care au nevoie de ajutor medical şi social', a declarat în timpul şedinţei Consiliului local directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Dumitru Vâlcu, care este şi consilier PMP. Directoarea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS), Ştefana Zibileanu, a afirmat că prin proiect se va achiziţiona o ambulanţă cu dotări minime, echipajul acesteia urmând să intervină în cazul urgenţelor sociale.

'Vor fi angajate trei asistente medicale, cu program de patru ore, activitatea va fi până la ora 20.00, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică. Mi-aş fi dorit un program permanent la această Ambulanţă, dar bugetul proiectului nu ne permite acest lucru', a menţionat directoarea DAPS. Potrivit hotărârii aprobate, un procent 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului va fi asigurat de la bugetul local, iar grupul ţintă este format din 145 de persoane cu vârste de peste 65 de ani care nu au aparţinători sau ai căror aparţinători sunt plecaţi din ţară. Consilierii locali au adoptat în timpul şedinţei şi alte hotărâri care vizează cofinanţarea unor proiecte care ar urma să se realizeze cu fonduri europene, unele dintre ele vizând eficientizarea energetică a unor blocuri, precum şi modernizarea infrastructurii unor instituţii de învăţământ din municipiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel