Consilierii lui Biden speră "ca Donald Trump să câștige nominalizarea republicană": Biden are mai multe șanse să-l învingă pe Trump decât pe Nikki Haley

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Unii consilieri și membri din echipa de campanie a lui Biden speră "ca Donald Trump să câștige nominalizarea republicană", deoarece, susțin ei, va fi cea mai ușoară variantă pentru Biden în alegerile din noiembrie.

În ciuda sondajelor care sugerează că ar pierde în fața oricăruia dintre cei trei candidați republicani rămași la alegerile primare, consilierii președintelui Joe Biden speră ca acesta să obțină o revanșă împotriva lui Donald Trump în alegerile generale. 

Biden a declarat marți că Trump este "favoritul clar" pentru nominalizarea republicană, odată cu victoria sa în adunarea electorală din Iowa, susținând că lupta din 2024 va fi 'eu vs. republicanii MAGA'. 

"Se pare că Donald Trump tocmai a câștigat Iowa. El este candidatul clar în fruntea celeilalte tabere în acest moment. Dar iată cum stă treaba: aceste alegeri vor fi întotdeauna tu și eu vs. republicanii extremiști MAGA. A fost adevărat ieri și va fi adevărat și mâine", a notat Biden pe conturile sale de socializare.

Se pare că apropiații lui Biden consideră că o a doua bătălie între cei doi este cea mai bună șansă pentru Biden de a câștiga, mai degrabă decât împotriva lui Nikki Haley sau Ron DeSantis.

Aceștia au mers chiar până la a spune că "niciunul dintre ei nu ar plânge" dacă Trump ar scăpa de Haley mai devreme decât mai târziu

"Unii democrați îl susțin pe Trump", a recunoscut Jennifer Palmieri, directorul de comunicare al lui Hillary Clinton în cursa eșuată din 2016 împotriva lui Trump, a declarat pentru New York Times.

The Times a citat succesele democraților în 2022 în cursele tossup de la mijlocul mandatului, unde stânga a ridicat adesea candidați aliniați MAGA în primare care au pierdut în noiembrie, ca motiv pentru care unii apropiați ai lui Biden îl susțin pe Trump în alegerile primare. 

Aceștia au mers chiar până la a spune că "niciunul dintre ei nu ar plânge" dacă Trump ar scăpa de Haley mai devreme decât mai târziu.

Dar fostul strateg democrat Mo Elleithee crede că democrații care îl susțin pe Trump joacă un joc periculos. 

"Polarizarea din politica noastră înseamnă că va fi o cursă strânsă indiferent de situație", a spus el. "Nu mai încercați să vă jucați de-a împotriva cui vreți să faceți campanie și începeți să vă concentrați pe omul pentru care faceți campanie. Miza va fi mare indiferent de situație". 

Faiz Shakir, un consilier senior al senatorului Bernie Sanders, i-a numit "nebuni" pe cei care speră ca Trump să câștige alegerile primare, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel