Consilierul lui Zelenski cere României să doboare dronele Rusiei care atacă Ucraina. Generalul Dan Grecu: O jignire gravă! Nu Podoliak mă miră, ci politicienii români

Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Generalul Dan Grecu a comentat solicitarea consilierului lui Zelenski ca România să doboare dronele Rusiei care atacă Ucraina.

Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski, a invocat o conspirație a tăcerii, de care Rusia s-ar folosi pentru a-și trimite pe deasupra Românei dronele și rachetele cu care bombardează porturile ucrainene la Dunăre. Acesta a cerut printr-o postare pe Twitter ca țara noastră să renunțe la "tăcerea mieilor" și să doboare dronele Rusiei care atacă Ucraina. 

VEZI ȘI: Podolyak pune paie pe foc. Consilierul lui Zelenski cere României să renunțe la „tăcerea mieilor“ și să doboare dronele Rusiei care atacă Ucraina

Generalul Dan Grecu: O jignire gravă la care sper ca Ministerul român de Externe să aibă o reacție rapidă

Generalul Dan Grecu a comentat acest subiect la Antena 3 CNN,

"Insinuarea că România își pune la dispoziția Federației Ruse spațiul aerian pentru atacurile cu drone și rachete este o jignire gravă la care sper ca Ministerul român de Externe să aibă o reacție rapidă", a declarat generalul (r) Dan Grecu.

În plus, generalul a estimat că strategia unor oficiali de la Kiev este aceea de a atrage alte țări în războiul din Ucraina.

"Podoliak este de mult timp "drăgăstos" cu România. Chiar colegului dvs., domnului Radu Tudor - atunci când l-a întrebat ce efecte are lucrarea de pe canalul Bîstroe asupra ecosistemului - îi spunea "lăsați-ne în pace cu mediul, că acum noi avem treabă cu războiul".

Deci dl. Podoliak se menține în aceeași notă, în care oricând încearcă să mai aducă un combatant, dacă se poate, la ceea ce se întâmplă - absolut nejustificat, ilegal și într-un mod care e mai aproape de crime de război, de genocid, decât de un război 'normal'. Dacă războiul poate să fie normal.

"Pe mine nu dl. Podoliak mă miră"

Pe mine nu dl. Podoliak mă miră. Pe mine mă miră că văd deja doi politicieni români care susțin următoarele lucruri - că România ar trebui să lovească dronele rusești, care nu zboară asupra teritoriul teritoriului (nostru) național.

Adică, să intre în conflict cu Federația Rusă și să tragă - pentru că numai așa pot să fie doborâte aceste drone - asupra teritoriului altui stat cu artileria antiaeriană sau cu rachete, ceea ce mi se pare o fractură logică.

Adică, intrăm de bunăvoie într-un război cu Federația Rusă (...) Vreau să mai spun încă un lucru: insinuarea că România și-ar pune la dispoziție spațiul (aerian) pentru a fi folosit de către drone și rachete ale Federației Ruse este o jignire gravă, la care Ministerul Afacerilor Externe sper să aibă o reacție rapidă, nu neapărat publică, dar trebuie să fie făcută foarte repede și foarte ferm. 

Pentru că România a ajutat și continuă să ajute Ucraina de adâncul resurselor sale, chiar dacă politica noastră păstrează un "low profile" în ceea ce privește acest ajutor", a spus generalul Grecu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel