Consiliul Global al Imamilor (GIC) condamnă „crimele odioase“ făcute de teroriștii Hamas împotriva ostaticilor israelieni

Consiliul Global al Imamilor (GIC) a emis un comunicat în care condamnă executarea ostaticilor israelieni de către teroriștii Hamas.

La începutul acestei luni, Consiliul Global al Imamilor (GIC) a emis un comunicat în care condamnă în termenii cei mai fermi acțiunile Hamas împotriva ostaticilor israelieni capturați în data de 7 octombrie 2023, când gruparea teroristă a lasnat un atac fără precedent în sudul Israelului.

„În numele lui Dumnezeu, Cel Prea milostiv,

Consiliul Global al Imamilor (GIC) condamnă în cei mai fermi termeni posibil acțiunile barbare ale Hamas, care au dus la execuția brutală a șase ostatici nevinovați, printre care un cetățean american cu dublă cetățenie, Hersh Goldberg-Polin, într-un tunel din orașul Rafah din Gaza. Suntem profund întristați și revoltați de aceste crime odioase, care încalcă toate principiile umanității, învățăturile religioase și dreptul internațional.

Țintirea și brutalizarea civililor, în special a celor care sunt lipsiți de apărare și ținuți împotriva voinței lor, sunt acte de răutate neatenuată. Aceste acțiuni reprezintă o încălcare gravă a legilor sacre ale conflictului, așa cum sunt ordonate de toate tradițiile de credință majore, inclusiv islamul, care interzic categoric rănirea nevinovaților. În plus, aceste atrocități contravin legilor internaționale umanitare, inclusiv Convențiilor de la Geneva, care sunt menite să protejeze civilii în timpul războiului.

Considerăm Hamas direct responsabil pentru moartea și suferința tuturor vieților nevinovate pierdute începând cu 7 octombrie, deoarece acțiunile lor nu numai că au adus moarte și distrugere asupra regiunii, ci au dus și la suferințe imense pentru poporul palestinian. Tacticile nesăbuite și inumane ale Hamas, folosind civili drept scuturi și exploatându-i, nu au făcut decât să escaladeze ciclul violenței și să submineze cauza justiției și păcii.

Mai mult, recunoaștem că regimul din Iran împărtășește responsabilitatea egală pentru aceste tragedii, deoarece sprijinul și susținerea continuă a acțiunilor Hamas perpetuează violența și instabilitatea în regiune.

Suntem alături de toate victimele acestui conflict, indiferent de naționalitate, etnie sau religie și transmitem cele mai profunde condoleanțe familiilor lor. Rugăciunile noastre sunt alături de cei care i-au pierdut pe cei dragi și alături de cei care încă trăiesc sub umbra fricii și a incertitudinii. Speranța și rugăciunea noastră este ca dreptatea să prevaleze și ca demnitatea și sfințenia vieții umane să fie susținute mai presus de orice.

Facem apel la comunitatea internațională, toți liderii religioși și oamenii raționali să se unească împotriva acestor acte de teroare și să lucreze neobosit pentru un viitor în care pacea, dreptatea și respectul pentru întreaga viață umană sunt fundamentele existenței noastre comune.

Dumnezeu să ne călăuzească pe calea păcii și să dea alinare inimilor celor îndoliați.

Consiliul Global al Imamilor (GIC)

Eliberat la Seminarul Islamic din Najaf, Irak“, se arată în mesajul transmis de Consiliul Global al Imamilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel