Consiliul JAI va discuta în LUNA SEPTEMBRIE despre aderarea României la Schengen

schengen
schengen

Proiectul de concluzii pentru Consiliul JAI de la Luxemburg, în care preşedinţia ungară a UE propunea ca decizia de aderare a României şi Bulgariei la Schengen să fie discutată în septembrie. Decizia a fost adoptată, joi, de miniştrii de interne din UE, au declarat oficiali din MAI.

Menţinerea lunii septembrie ca orizont de timp în acest dosar este o veste bună, în condiţiile în care, potrivit RFI, Olanda nu dorea ca luna septembrie să fie menţionată drept momentul posibil la care miniştrii vor decide data aderării României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Franţa, Germania şi Finlanda, ţări cunoscute pentru atitudinea lor critică faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen, nu au ridicat obiecţii asupra formulărilor din proiectul de concluzii. Olanda, în schimb, a fost singura care declarat că se va pronunţa asupra cererilor de aderare a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen abia în 2012.

Până atunci, cele două ţări vor fi supuse unei perioade de probă, a anunţat ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers.  Acesta a declarat că raportul pe justiţie şi corupţie din iulie va fi atent analizat, după care va urma o perioadă de probă până la următorul raport, în 2012.

"Le cerem noilor ţări să controleze eficient frontierele noastre comune şi este imperativ ca reformele judiciare din Bulgaria şi România să fie eficiente şi ireversibile", a subliniat oficialul.

Guvernul olandez a anunţat joi dimineaţa că se va pronunţa asupra cererilor de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen abia în 2012, după o "perioadă de probă".

Citeşte şi:Olanda amână aderarea României la Schengen pentru 2012

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel