Consiliul Județean Dâmbovița depune eforturi financiare pentru a recupera istoria din Târgoviște. Radu Popa: Lucrările vor dura doi ani

Consiliul Județean Dâmbovița depune eforturi financiare pentru a recupera istoria din Târgoviște.

Deputatul PSD, Radu Popa, a participat la deschiderea șantierului de lucru din interiorul fostei unități militare care a fost martora ultimelor ore din viața lui Nicolae Ceaușescu.

"Consiliul Județean Dâmbovița face un efort financiar pentru recuperarea istoriei de la Târgoviște. Astăzi am participat la deschiderea șantierului de lucru din interiorul fostei unități militare care a fost martora ultimelor ore din viața lui Nicolae Ceaușescu.

Printr-un grant norvegian și cu suportul financiar considerabil al Consiliului Județean Dâmbovița, autoritățile județene încep modernizarea fostei Școli de Cavalerie transformată în unitate militară iar ulterior în muzeu și rămasă în memoria colectivă ca fiind locul judecării și uciderii soților Ceaușescu, în decembrie 1989. Lucrările vor dura doi ani iar final turiștii români și străini vor putea atinge istoria cu mâna: ultimul dormitor al dictatorilor, masa în care au mâncat ultima oară, sala de judecată cât șilocul în care ei au fost executați vor beneficia de suport multimedia și multilingvistic.

Este un exercițiu de păstrare și promovare a istoriei noastre recente, într-o Românie transgresată de povestea mitizantă dictaturii", a scris pe pagina sa de Facebook, Radu Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel