Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a lansat, joi, un site şi o platformă de promovare a destinaţiilor turistice 'Discover Dolj', disponibilă pentru IOS şi Android.
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că aplicaţia este gândită pentru a fi utilizată atât de localnici, cât şi de vizitatorii regiunii, platforma oferind informaţii despre operatorii turistici, spaţiile de cazare, masă şi agrement din judeţ şi calendarul evenimentelor.
'Lansarea platformei digitale 'Discover Dolj' reprezintă un moment cu totul special, pentru că prin intermediul acesteia reuşim să facem judeţul nostru mai cunoscut şi mai accesibil pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre zona noastră. (...) Ghidul turistic digital oferă vizitatorilor noştri o imagine completă a judeţului, cu tot ceea ce îl face mai atractiv, mai ofertant, cu peste 650 de pagini de informaţii, atent structurate pe domenii - fie că vorbim despre instituţii de cultură şi despre locuri de petrecere a timpului liber, fie despre locurile în care se pot caza sau pot lua masa, despre ariile naturale deosebite din Dolj, despre monumentele istorice şi traseele turistice care pot fi parcurse în această zonă', a spus Prioteasa.
Vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a afirmat că o mai bună promovare a judeţului prin intermediul ghidului digital are potenţialul de a genera beneficii semnificative pentru economia locală. 'Aşa cum cunoaşteţi, în ultima perioadă, Consiliul Judeţean a organizat frecvent evenimente în cadrul cărora am anunţat începerea unor investiţii în domeniul cultural.
Săptămâna trecută a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru consolidarea şi restaurarea Casei Dianu, iar anterior am lansat în implementare cele două demersuri care vizează culele din comunele Brabova şi Cernăteşti, monumente istorice integrate, de altfel, într-un traseu turistic adoptat prin hotărâre a CJ Dolj, alături de o serie de obiective emblematice din Craiova sau din alte localităţi. Sunt iniţiative complexe, care presupun mai întâi identificarea surselor de finanţare, apoi derularea investiţiilor, pentru ca, în cele din urmă, să ajungem şi la capitolul promovării, deoarece succesul acestor proiecte este ilustrat, în definitiv, de numărul vizitatorilor', a spus Cosmin Vasile.
Potrivit reprezentanţilor CJ Dolj, judeţul dispune de o ofertă bogată şi variată, precum centrul istoric al Craiovei, complexul Water Park, Parcul 'Nicolae Romanescu', Muzeul de Artă şi Muzeul Olteniei, cărora li se vor adăuga în curând Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc, în Casa Dianu, dar şi Centrul Internaţional 'Constantin Brâncuşi'. La rândul său, directorul Direcţiei de imagine din cadrul CJ Dolj, Larisa Răducan, a precizat că aplicaţia de turism este un proiect dezvoltat împreună cu firma Eventya, din Sibiu.
'Această platformă informatică este gândită ca un ghid turistic digital şi îşi propune să reunească, într-un mod simplu şi prietenos, sugestii pentru petrecerea timpului liber, recomandări de restaurante, baruri, dar şi de evenimente care sunt organizate de instituţii publice. Aplicaţia se adresează atât turiştilor, cât şi doljenilor, fiind disponibilă în variantă bilingvă, română şi engleză. Originalitatea ei constă în faptul că fiecare actor social care se regăseşte în această aplicaţie poate să-şi gestioneze singur noutăţile şi informaţiile care au legătură cu activitatea sa', a spus Larisa Răducan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News