Consiliul Judeţean Vrancea a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea energetică a Galeriilor de Artă

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a semnat, miercuri, contractul de finanţare pentru reabilitarea energetică a Galeriilor de Artă din Focşani, proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 280.000 de euro, a informat instituţia.

"CJ Vrancea va reabilita, în următorii ani, încă o clădire din municipiul Focşani, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a semnat astăzi, 17 iulie 2019, contractul de finanţare pentru proiectul intitulat 'Reabilitare energetică şi lucrări conexe Galeriile de Artă'. Valoarea totală a contractului este de 1.350.391,28 lei lei, respectiv 285.494 euro, din care finanţarea nerambursabilă pentru implementarea proiectului din fonduri europene este de 1.273.561,10 lei (269.251 euro), ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă aprobată", se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea eficienţei energetice în clădirea publică Galeriile de Artă, prin derularea de lucrări de intervenţie cu scopul termo-izolării clădirii, modernizării instalaţiei de preparare şi distribuire a agentului termic şi a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalaţiei de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum şi alte lucrări conexe.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, perioada de implementare fiind de 23 de luni, între 1 iunie 2019 şi 30 aprilie 2021.

Galeriile de Artă din Focşani organizează periodic expoziţii de artă ale artiştilor plastici din Vrancea şi din întreaga ţară, precum şi concursuri pe teme cultural-artistice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel