Consiliul Judiciar din Polonia - suspendat din calitatea de membru al Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare

justiție
justiție

Adunarea generală a Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ) a decis luni să suspende calitatea de membru a Consiliului Naţional Judiciar Polonez, a declarat Luca Forteleoni, membru al consiliului executiv al reţelei şi al consiliului judiciar din Italia. 

El a precizat într-o declaraţie de presă făcută luni, la Bucureşti, cu prilejul reuniunii de deschidere a proiectelor RECJ pentru perioada 2018 - 2019, că au fost 100 de voturi în favoarea suspendării şi şase împotrivă, înregistrându-se opt abţineri. Forteleoni a citit declaraţia de presă a reţelei potrivit căreia o condiţie pentru a fi membri în RECJ este ca instituţiile să fie independente de executiv şi legislativ şi să asigure responsabilitatea finală pentru sprijinirea sistemului judiciar în înfăptuirea independentă a justiţiei. 

Îngrijorările reţelei

El a spus că reţeaua a devenit îngrijorată că, drept rezultat al recentelor reforme în Polonia, Consiliul Judiciar din acest stat nu mai îndeplinea această cerinţă. Drept urmare, o vizită în Polonia a avut loc în iunie 2018 ca să se cerceteze acest aspect. Totuşi, îngrijorările au rămas şi în consecinţă s-a propus suspendarea calităţii de membru a Consiliului Judiciar Polonez, care şi-a exprimat poziţia luni, la Bucureşti, în cadrul reuniunii de deschidere a proiectelor RECJ pentru perioada 2018 - 2019, se arată în declaraţia de presă a Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare. Potrivit declaraţiei, Consiliului Judiciar din Polonia i se iau drepturile de vot şi acesta este exclus din participarea în activităţile reţelei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel