PDL are un nou statut. Reformiştii au votat împotrivă - VIDEO

Liderii Partidului Democrat Liberal au aprobat, sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, noul statul al PDL, care conţine modificările propuse de Colegiul Director, fiind înregistrare şapte abţineri şi trei voturi împotrivă, acestea aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu.

Adriean Videanu: PDL şi-a riscat popularitatea

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a susţinut sâmbătă, la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, că, deşi democrat-liberalii au pierdut din popularitate, au reuşit să redreseze situaţia economică a României.

Monica Macovei: Amânarea criteriilor de integritate, lipsă de responsabilitate

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că elaborarea unui cod de etică în cadrul partidului nu ar trebui amânată, fiindcă propunerea ca politicienii acuzaţi de fapte de corupţie trimişi în judecată să fie suspendaţi din partid este o chestiune ce ţine de credibilitate.

Raluca Turcan consideră acoperitoare formula de vineri ;pentru PDL

Vicepreşedintele democrat-liberal Raluca Turcan a declarat sâmbătă că varianta convenită la Colegiul Director pentru statutul partidului este acoperitoare, iar PDL trebuie să o aplice. "Consider că ieri, la Colegiul Director, am ajuns la o variantă care poate să acopere unele probleme de imagine pe care le aveam în PDL", a spus vicepreşedintele PDL, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele partidului, premierul Emil Boc, a susţinut în debutul CNC al PDL, că democrat-liberalii au „timp suficient“ pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare din 2012 şi pentru a explica românilor că măsurile luate de Guvern au avut ca scop ieşirea României din criza economică.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, sâmbătă, că premierul şi preşedintele PDL ar trebui să fie aceeaşi persoană, în condiţii de echilibru fragil în Parlament, menţionând că Emil Boc ar fi potrivit pentru această postură, dacă doreşte. Întrebat despre respingerea propunerii Monicăi Macovei legată de suspendarea automată a celor trimişi în judecată, Stolojan a răspuns: "Partidul are posibilitatea să-i suspende dacă rezultă o analiză din care se ajunge la concluzia ca trebuie suspendaţi".

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, înaintea şedinţei CNC, că multe dintre revendicările reformiştilor se regăsesc deja în Statutul PDL. Întrebat despre respingerea propunerii reformiştilor ca cei trimişi în judecată să fie excluşi automat din PDL, Blaga a spus că deciziile luate vineri seară au fost rezultatul a patru ore de dezbatere, iar dacă partidul a hotărât aşa, înseamnă că acestea sunt bine gândite.

Citeşte şi:

EXCLUSIV! PDL în alertă maximă, se teme că UDMR va accepta oferta USL pentru șefia Senatului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel