Consiliul pentru Refugiaţi a dat în judecată guvernul Ţărilor de Jos

Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels

Guvernul Ţărilor de Jos a fost dat în judecată de Consiliul Olandez pentru Refugiaţi. Totul pleacă de la condiţiile de trai din centrele pentru refugiaţi. 

Guvernul din Ţările de Jos a fost dat în judecată de Consiliul Olandez pentru Refugiaţi, din cauza condiţiilor de trai din centrele de recepţie, pe care organizaţia le califică drept "îngrozitoare".

Data audierii în acest caz a fost stabilită pentru jumătatea lunii septembrie. Anunţul privind acţiunea în instanţă are loc la câteva zile după ce jurnaliştii au distribuit fotografii cu sute de persoane ghemuite sub cearceafuri şi în saci de dormit, în afara centrului oficial de recepţie din Ter Apel.

Agenţia guvernamentală responsabilă a recunoscut că nu au existat paturi disponibile în interiorul centrului. Consiliul pentru Refugiaţi argumentează că adăposturile înfiinţate pentru refugiaţii ucraineni sunt goale, însă miniştrii au refuzat să permită persoanelor venite din locuri precum Afganistan sau Eritreea să folosească aceste spaţii de cazare, scrie Rador. 

Refugiații ucraineni părăsesc Italia: ”Aici se exploatează și, fără recomandare, nu muncești”

Mulți dintre refugiații ucraineni care au ajuns în Italia au denunțat condițiile de muncă inacceptabile, iar alții, inclusiv medici, susțin că fără o recomandare este imposibil să găsești un loc de muncă.

Potrivit publicației Europa Today, mulți refugiați ucraineni părăsesc Italia pentru a merge în țări precum Germania sau Olanda, unde aceștia speră că va fi mai ușor să găsească un loc de muncă decent.

"Cazarea este gratuită, timp de trei luni am primit și subvenții de 300 de euro pentru fiecare adult și 150 pentru fiecare copil. Dar nu mai sunt plăți, iar proprietarii ne anunță că este timpul să plecăm", a declarat Elena, refugiată ucraineană din Kiev.

”E foarte greu să lucrezi aici, te pun să culegi cireșe cu 6 euro pe oră. Un loc de muncă de 10 ore pe zi și o singură zi liberă pe săptămână. De aceea nu am rezistat mult. Nici nu ne acceptă copiii la școală, zic că nu sunt locuri, așa că vom merge în Germania, unde există un sprijin social mult mai bun și e mai ușor cu serviciul și școlile”, a declarat Elena, o mamă ucraineancă care locuiește cu copiii ei și o prietenă la periferia orașului Bari, în Puglia.

Deși nu este sectorul ei, a spus că a reușit să-și găsească totuși un loc de muncă ca ghid pentru grupuri de turiști străini: ”Lucrez 10 ore pe zi, cu o zi liberă pe săptămână, și un salariu de 1000 de euro pe lună”, a declarat Elena conform sursei citate.

După cum explică ziarul, s-au constatat mari dificultăți de muncă și pentru medici, cărora Guvernul italian le-a oferit condiții excelente încă de la începutul războiului, facilitând recunoașterea calificărilor lor.

Veronika, locuitoare a Kievului, încearcă de trei luni să-și găsească un loc de muncă, dar până acum fără prea mult succes. "Ai nevoie să cunoști limba italiană foarte bine. Aici cunoștințele de engleză sunt foarte proaste, puțini vorbesc limba engleză, chiar și medicii. Dar principala dificultate este lipsa de recomandare. Fără recomandare nu ești angajat, în ciuda experienței tale", a spus Veronika.

”Deși mi-am confirmat diploma și am învățat limba, nicio clinică nu a vrut să mă angajeze. Și abia când am primit o trimitere de la unul dintre medici, am fost dusă la o clinică unde anterior mă refuzaseră. Acesta este specificul aici: oamenii sunt angajați în principal de cunoscuți, iar acest lucru nu este valabil doar pentru medicină”, a spus Nadezhda, o altă refugiată de profesie medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel