Constanţa: "Dobrogea Interetnică", proiect cultural desfăşurat în 50 de licee din judeţ

Peste 3.500 de elevi din 50 de licee din judeţul Constanţa au avut posibilitatea să urmărească gratuit un spectacol multidisciplinar despre convieţuirea armonioasă în spaţiul multicultural al Dobrogei, în cadrul unui proiect derulat în perioada 23 septembrie - 25 octombrie, au informat vineri organizatorii manifestării.

Valoarea totală a proiectului cultural a fost de 327.100 de lei, din care finanţarea Consiliului Judeţean Constanţa - 294.000 de lei şi contribuţia proprie a beneficiarului - 33.100 de lei, scrie Agerpres.

Spectacolul a fost prezentat în 24 de licee din municipiul Constanţa şi 26 de licee din alte localităţi ale judeţului.

"Am avut parte de un adevărat maraton cultural. A fost interesant tot procesul, toată evoluţia de la prima repetiţie şi până la ultimul spectacol. Nu a fost uşor, dar, dacă ne aducem aminte de reacţiile spectatorilor şi de intensitatea aplauzelor, este clar ca a meritat să depunem atât efort. Acum, aproape toţi liceenii din judeţul Constanta ştiu că s-au născut într-o Dobroge interetnică", a declarat coordonatorul proiectului, Georgiana Rusu, citată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, spectacolul a avut ca temă diversitatea şi toleranţa şi a prezentat în mod artistic repere esenţiale ale diversităţii etnice din Dobrogea. A fost evidenţiat, într-un mod artistic, dar cu exemple şi argumente istorice, un adevăr incontestabil, unanim recunoscut: Dobrogea reprezintă un model de convieţuire interetnică, un exemplu de diversitate şi toleranţă.

"Actorii spectacolului au fost: Florenţa Goraş, Lidia Şuleru, Andriana Makri, Irina Zlăteanu, Gelu Ciobanu, Alexandru Medveghi. Regia şi scenariul i-au aparţinut lui Iulian Enache. Scenografie: Lăcrămioara Dumitraşcu. Muzică: Adrian Mihai", se menţionează în comunicat.

"Dobrogea Interetnică" este un proiect cultural realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa şi organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A., în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel